Devil’s Food Cake. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΪΚ; Ενώ και τα δύο έχουν γεύση σοκολάτας, αυτό το κέικ είναι πιο προχωρημένο , πιο σκούρο και πιο αφράτο από μια τυπική συνταγή για κέικ σοκολάτας . Η επιπλέον ποσότητα μαγειρικής σόδας σε αυτή τη συνταγή αυξάνει τα επίπεδα pH του κέικ, δίνοντάς του το βαθύ σκούρο χρώμα του και κάνοντας το λίγο πιο αφράτο.

Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (240 γρ.)
▢2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
▢1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
▢½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
▢½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (113 γρ.)
▢1 φλιτζάνι ολλανδικά επεξεργασμένο κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο (100 γρ.)
▢½ φλιτζάνι φυτικό λάδι (120 ml)
▢1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (300 γρ.)
▢½ φλιτζάνι συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη (110 γρ.)
▢3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
▢1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
▢½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου (120 γρ.)
▢1 φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου (120 ml)
▢1 φλιτζάνι ζεστό καφέ (240 ml)
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 (9 ιντσών) στρογγυλές φόρμες για κέικ ή ψεκάζουμε ελαφρά με σπρέι ψησίματος και στρώνουμε τα κάτω με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης ή στο μπολ ενός μίξερ με το εξάρτημα κουπιών, προσθέστε το βούτυρο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τη σκόνη κακάο και το λάδι. Προσθέστε στο βούτυρο μαζί με τις ζάχαρες. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει πολύ ελαφρύ και αφράτο, περίπου 5 λεπτά, σταματώντας να ξύσετε το μπολ μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ανάμειξης.
Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε τα αβγά, ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Σταματήστε για να ξύσετε το μπολ όσο χρειάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάμειξης. Χτυπάμε στη βανίλια.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το ένα τρίτο του μείγματος του αλευριού και μετά το μισό γάλα και τη μισή κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ενωθούν. Ξύστε το μπολ. Προσθέστε τον ζεστό καφέ και χτυπήστε προσεκτικά μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίξτε τη ζύμη στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ.
Ψήστε για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι τα κέικ να αρχίσουν να απομακρύνονται από τα πλαϊνά των ταψιών και το κέντρο να αναπηδήσει προς τα πίσω όταν πιεστεί απαλά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς στα ταψιά. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τα κέικ και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. (Τα κέικ είναι πολύ τρυφερά και ευαίσθητα, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί.)
Για το μοντάρισμα:
Αν θέλετε, κόψτε κάθε στρώση κέικ στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 λεπτούς γύρους. Τοποθετήστε μια στρώση κέικ σε μια βάση για κέικ, απλώστε περίπου 3/4 του φλιτζανιού frosting από πάνω. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες στρώσεις κέικ. Απλώστε το υπόλοιπο frosting σε όλο το εξωτερικό του κέικ. Το συναρμολογημένο κέικ μπορεί να καλυφθεί και να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 5 ημέρες.
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
Σημειώσεις
Εάν οι κορυφές των κέικ σας είναι θολωτές, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε τους θόλους ώστε να μπορείτε να τους στοιβάζετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λωρίδες κέικ για να βοηθήσετε τις στρώσεις σας να βγαίνουν ομοιόμορφα. Οι λωρίδες κέικ λειτουργούν διατηρώντας την εξωτερική άκρη του ταψιού πιο κρύα για να διασφαλιστεί ότι ολόκληρο το κέικ ανεβαίνει με τον ίδιο ρυθμό, αποτρέποντας το σχηματισμό θόλου στη μέση. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε λωρίδες κέικ, έχω μια ανάρτηση για το πώς να κάνετε DIY λωρίδες κέικ .
Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη καθώς κινδυνεύετε να αναπτύξετε υπερβολικά τη γλουτένη στο κουρκούτι που οδηγεί σε ένα σκληρό, στεγνό και πυκνό κέικ.
Συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε μια ζυγαριά για να μετρήσετε το αλεύρι σας καθώς είναι η πιο ακριβής μέθοδος. Ωστόσο, αν δεν έχετε ζυγαριά, φροντίστε να αφρατέψετε το αλεύρι σας με ένα κουτάλι και μετά να το βάλετε με κουτάλι στα φλιτζάνια σας πριν το ισοπεδώσετε με ένα μαχαίρι. Αυτή η μέθοδος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε το αλεύρι χωρίς να γεμίσετε υπερβολικά το κύπελλο μέτρησης.
Φέρτε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ανακατευτούν στο κουρκούτι πιο εύκολα. Ο κρόκος του αυγού σπάει πολύ πιο εύκολα όταν δεν είναι κρύος. Αν ξεχάσατε να βγάλετε τα αυγά σας, θα μπορούσατε να τα φέρετε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου τοποθετώντας τα σε ένα μεγάλο μπολ και σκεπάζοντάς τα με ζεστό νερό βρύσης για 5 λεπτά.
Μην παραλείψετε να κοσκινίσετε τη σκόνη κακάο. Το κοσκίνισμα βοηθά στην αποφυγή σβώλων στο μείγμα όταν συνδυάζεται με το λάδι.
Προσέξτε να μην παραψηθούν οι στρώσεις του κέικ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα και να την τρυπήσετε στη μέση του κέικ για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο. Θα πρέπει να υπάρχουν μερικά ψίχουλα που κολλάνε στην οδοντογλυφίδα σας. Εάν η οδοντογλυφίδα σας είναι καθαρή, έχετε παραψήσει τα κέικ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ
Προσαρμογή από συνταγή: https://preppykitchen.com/
