Εύκολη καρυδόπιτα, με λιγότερα αυγά από τις περισσότερες συνταγές.
Συστατικά
- 5 αυγά
- 200 gr ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 200 gr σιμιγδάλι ψιλό
- 60 ml σπορέλαιο
- 40 gr κακάο
- 70 gr αλεύρι γ.ο.χ
- 1/4 κ.γ γαρίφαλο
- 1 1/2 κ.γ κανέλα
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 125 gr κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
- 200 gr καρύδια ψιλοκομμένα (όχι πούδρα)
- 50 gr αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- * Σιρόπι
- 500 gr νερό
- 450 gr ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 κ.σ χυμό πορτοκαλί
- * Επικάλυψη σοκολάτας
- 125 gr κουβερτούρα
- 2 κ.σ βούτυρο
- 2 κ.γ γλυκόζη
Εκτέλεση
Χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το σπορέλαιο και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλά 3 λεπτά.
Σε ένα διαφορετικό μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν, το γαρίφαλο, το κακάο, την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σιγά σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα των αυγών και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ με προσοχή για να μην χαθεί ο αέρας.
Τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 28cm, πρώτα όμως έχουμε απλώσει βούτυρο και κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε δυο ώρες να κρυώσει εντελώς. Έπειτα φτιάχνουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια το κέικ. Σιροπιάζουμε σιγά σιγά με κρύο κέικ και χλιαρό σιρόπι.
Τέλος σε μια κατσαρόλα βάζουμε και όλα τα υλικά της επικάλυψης μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
