Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

    0
    Γαρίδες-σαγανάκι-με-φέτα-syntages-matinas
    Γαρίδες-σαγανάκι-με-φέτα-syntages-matinas

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Γαρίδες σαγανάκι με φέτα . Ένα αγαπημένο, μοναδικό ορεκτικό για τους λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το το τέλειο λαχταριστό αυτό ουζομεζέ, μόνοι ή με τη παρεούλα σας, με πεντανόστιμες γαρίδες σε σάλτσα ντομάτα, πικάντικες και καυτερές όσο εσείς επιθυμείτε, με πιπεριές, με τον ιδανικό συνδυασμό της φέτας και προαιρετικά με λίγο ούζο για την απόλυτη γεύση. Απλά δοκιμάστε τες!

     

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ 🔔 ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • 1/2 κιλό γαρίδες (καθαρό βάρος αποφλοιωμένες)
    • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    • 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κίτρινη,1 κόκκινη), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
    • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε καρέ, στραγγισμένη σε σουρωτήρι
    • 2 κ.γ. ούζο (προαιρετικά)
    • 1 φλ. τσαγιού νερό
    • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1-2 πρέζες νιφάδες καυτερής πιπεριάς “τσίλι” (αυξήστε τη ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
    • αλάτι πιπέρι
    • 100 γρ. φέτα κομμένη πρώτα σε λεπτές φέτες και μετά σε κομμάτια

     

    Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 12-13 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

    Προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ επιπλέον.

    Στη συνέχεια, ρίχνετε το νερό, το ούζο (προαιρετικά), το πελτέ ντομάτα, λίγο αλάτι (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας), το πιπέρι και (όσο και αν θέλετε) νιφάδες τσίλι και τα μαγειρεύετε για 8 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και “δέσει” ελαφρώς η σάλτσα.

    Προσθέτετε τις γαρίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 6 λ.

    Ρίχνετε από πάνω και τα κομμάτια φέτας, συνεχίζετε το μαγείρεμα, χωρίς να ανακατέψετε, για 1 λ, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 2 λ να “σταθεί”.

    Το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 💕

    Το είδαμε εδώ: https://www.sintayes.gr

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!!