Red Velvet Cake

    0
    Syntages-matinas.gr -Red Velvet Cake
    Syntages-matinas.gr -Red Velvet Cake
    Print Friendly, PDF & Email

    Red Velvet Cake. Αυτό το ρομαντικό Red Velvet Cake είναι στρωμένο με βανίλια και γλάσο φράουλας και διακοσμημένο με μείγμα μούρων και λουλουδιών. Ιδανικό για γενέθλια & γιορτές

     

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και γιατί όχι συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

     

    Συστατικά

    Για την τούρτα

    300 g | 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    120 g | 1/2 φλιτζάνι μαλακό ανάλατο βούτυρο
    1/2 κουταλιά της σούπας πάστα βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
    240 ml | 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
    1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πάστα χρωστική τροφίμων (ή περισσότερο όσο χρειάζεται)
    280 g | 2 1/4 φλιτζάνια απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
    1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
    2 κουταλιές της σούπας διττανθρακική σόδα

    Για το γλάσο με βανίλια

    450 g | 1 κιλό πλήρες μασκαρπόνε
    200 g | 2 κούπες ζάχαρη άχνη
    120 ml | 1/2 φλιτζάνι διπλή παχύρρευστη κρέμα
    2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

    Για το frosting φράουλας

    200 g  πλήρες τυρί κρέμα
    80 ml | 1/3 φλιτζάνι διπλή παχύρρευστη κρέμα
    2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    3-4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη φράουλα σε σκόνη κατάψυξης
    50 g | 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

     

    Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Ψεκάστε τρεις φόρμες για κέικ 6 ιντσών με απελευθέρωση κέικ και στρώστε το κάτω μέρος με χαρτί ψησίματος.

    Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο μαζί σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.

    Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μίξερ με το εξάρτημα κουπιών μέχρι να αφρατέψουν και να αφρατέψουν – αυτό θα διαρκέσει αρκετά λεπτά. Φροντίστε να σταματήσετε το μίξερ και ξύστε τον πάτο και τα πλαϊνά του μπολ μια-δυο φορές, ώστε να ενσωματωθούν όλα καλά.

    Ανακατεύουμε τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας και προσθέτουμε σταδιακά στο κουρκούτι χτυπώντας συνεχώς. Αν το μείγμα πήξει, προσθέστε μια κουταλιά αλεύρι.

    Ανακατεύουμε τη χρωστική τροφίμων με λίγο βουτυρόγαλα, μετά προσθέτουμε στο υπόλοιπο βουτυρόγαλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα.

    Εναλλάξ προσθέτοντας το αλεύρι και το βουτυρόγαλα στο κουρκούτι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και ξύνουμε τις πλευρές του μπολ για να βεβαιωθούμε ότι τα υλικά είναι καλά στο μπλέντερ.

    Ανακατέψτε το ξύδι και τη μαγειρική σόδα μαζί και ανακατέψτε το αμέσως στο κουρκούτι. Είτε διπλώνετε μαζί με το χέρι χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα ή χτυπάτε για λίγο σε μέτρια ταχύτητα για να το συνδυάσετε.

    Μοιράστε τη ζύμη ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες του κέικ και ισοπεδώστε.
    Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα σουβλάκι στο κέντρο και τα κέικ να φύγουν από τις άκρες της φόρμας.
    Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

    Ισοπεδώστε τις κορυφές των κέικ και κρατήστε τυχόν κοψίματα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα στεγνώνουμε στο φούρνο στους 100°C  για 10 λεπτά. Ψύξτε και χτυπήστε στο μπλέντερ για να κάνετε μια λεπτή κόκκινη σκόνη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το κέικ.

    Φτιάχνουμε το frosting με βανίλια: χτυπάμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη, τον πολτό βανίλιας και την κρέμα διπλής όψης μέχρι να γίνουν σφιχτές κορυφές.

    Ανακατεύουμε τη σκόνη φράουλας με τη διπλή κρέμα μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα. Χτυπήστε το με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη για να γίνει η φράουλα frosting.

    Μεταφέρετε τα δύο παγάκια σε σάκους σωληνώσεων που διαθέτουν απλές στρογγυλές ή μεγάλες μύτες αστεριών (το άκρο δεν είναι πραγματικά σχετικό).

    Περάστε δύο ομόκεντρους κύκλους του παγωτού μασκαρπόνε πάνω από το κάτω στρώμα κέικ και γεμίστε με το γλάσο φράουλας. Σάντουιτς με δεύτερη στρώση και επαναλαμβάνουμε.

    Ολοκληρώστε καλύπτοντας ολόκληρο το κέικ με μια λεπτή στρώση (τριμμένη στρώση) του παγωτού μασκαρπόνε, λειαίνοντας το πάνω και τα πλαϊνά με ένα μαχαίρι παλέτας και πλαϊνή ξύστρα. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να παγώσετε το κέικ για 30 λεπτά.

    Προσθέστε άλλη μια στρώση  πάνω από το κέικ για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά λείο φινίρισμα – ή αφήστε τις πλευρές να φαίνονται για ένα εφέ «γυμνό κέικ».

    Μπορείτε να εναλλάξετε τα παγάκια βανίλιας και φράουλας για να δημιουργήσετε μια ελαφρώς όμπρε ή ακουαρέλα εμφάνιση.

    Διακοσμήστε την κορυφή του κέικ με ένα μείγμα από κόκκινα μούρα, βατόμουρα, σπόρους ροδιού και βρώσιμα λουλούδια και από τα τρίμματα κόκκινου βελούδου.

    Εναλλακτικά, περάστε το περιττό γλάσο πάνω από το κέικ και διακοσμήστε με τα ψίχουλα.

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

    Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

     

    VIA: https://www.supergoldenbakes.com/

    Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Μην ξεχάσεις να βαθμολογήσεις αυτή τη συνταγή!

    Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να τη βαθμολογήσεις!

    Μέσος όρος 5 / 5. Βαθμολογίες: 18

    Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι στιγμής! Βαθμολόγησε πρώτος.

    As you found this post useful...

    Follow us on social media!

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο Twitter