Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο – συνταγή , εκτέλεση | Cheese pie (Video)

    0
    Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο - συνταγή , εκτέλεση Cheese pie Handmade pie
    Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο - συνταγή , εκτέλεση Cheese pie Handmade pie

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο – συνταγή , εκτέλεση | Cheese pie | Βίντεο.. * Το ζυμάρι γίνεται πραγματικά μαλακό, ελαστικό και το φύλλο στο ψήσιμο βγαίνει τραγανό ανάλογα  πόσο χοντρό το θέλετε.. καλό είναι στις πίτες να μην είναι πολύ χοντρό το φύλλο προτιμότερο να είναι ψιλό μπορείτε να βάλετε δυο φύλλα μαζί …λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.

    Ανοίγουμε χωριάτικο φύλλο για πίτα. Πίτες αλμυρές ή γλυκές. Σπιτικό παραδοσιακό φύλλο, τραγανό, λεπτό και πεντανόστιμο με όλη την τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά, από τη μαμά στην κόρη, από την γιαγιά στην εγγόνα!


    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστή Τυρόπιτα , με χειροποίητο φύλλο ακριβώς όπως το έφτιαχναν στα χωριά οι παλιές νοικοκυρές! Δείτε την συνταγή, δοκιμάστε την και πείτε μου αν σας άρεσε.

    • * ΓΙΑ 5 ΦΥΛΛΑ
    • 500 γρ αλεύρι Αλατίνη
    • 1 ποτηράκια του κρασιού καλαμποκέλαιο
    • 1κ.σ ξύδι
    • 1/2 κ.γλ αλάτι
    • 1/2 κ.γλ ζάχαρη
    • 250 γρμ Χλιαρό νερό
    • Κόρν – φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων ή και το ίδιο το αλεύρι
    • * Για την γέμιση
    • 300 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γρ φέτα
    • 1 ποτηράκι κρασιού γάλα
    • 1 ποτηράκι κρασιού καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδα
    • 2 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
    • 4 αυγά

     

    Εκτέλεση

    * Για τη ζύμη της πίτας: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε στο κέντρο μία γουβίτσα,εκεί μέσα ρίχνουμε το λάδι,το ξύδι,το αλάτι και σιγά – σιγά ανακατεύουμε με το χέρι μας προσθέτοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να δούμε να γίνεται η ζύμη ελαστική να πλάθεται..

    Ζυμώνουμε το ζυμαράκι μας καλά,*όσο πιο πολύ το ζυμώνουμε, το φύλλο θα ανοίξει αμέσως χωρίς να κάνει τρυπούλες.Το χωρίζουμε σε 5 ίσα μέρη (κάνοντας στρογγυλές μπαλίτσες) το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 20 με 30′ λεπτά στην άκρη και είναι έτοιμο για να κάνουμε τις πίτες μας!!!

    TIP : Για το άνοιγμα των φύλλων μας διευκολύνει καλύτερα το νισεστέ

    * Για τη γέμιση: Το γιαούρτι και τα αυγά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

    ** ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΑΝΑΦOΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ LINK

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 💕

     

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!! 

     

     

    Δείτε επίσης: Λαχταριστά αφράτα τηγανητά τυροπιτάκια

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here