Άντανα γιαουρτλού κεμπάπ

    0
    477
    Syntages-matinas.gr-Άντανα-γιαουρτλού-κεμπάπ-696x460
    Syntages-matinas.gr-Άντανα-γιαουρτλού-κεμπάπ-696x460

    Άντανα γιαουρτλού κεμπάπ. Ένα πεντανόστιμο λαχταριστό πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Μια υπέροχη συνταγή για το τέλειο Κεμπάπ γιαουρτλού για ορεκτικό ή μεζεδάκι για το ουζάκι σας,  αλλά και για το οικογενειακό γεύμα ή δείπνο.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Αφράτο κέικ βανίλιας με πορτοκάλι

    ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ : σπιτικές πίτες

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    Για τη σάλτσα με το γιαούρτι
    400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    1/4 κ.γλ. αλάτι

    Για την σως ντομάτας

    4 ώριμες ντομάτες

    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

    3 σκελίδες σκόρδο

    4 κουταλιές ελαιόλαδο

    100 ml λευκό κρασί

    1/2 ματσάκι μαϊντανό

    1/2 ματσάκι δυόσμο

    1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

    Για τα κεμπάπ

    500 γρ. κιμάς αρνίσιος

    500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

    4 κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι

    100 ml ελαιόλαδο

    2 κ.γ. πάπρικα καυτερή

    4 κ.γ. μπούκοβο

    2 κ.γ. σουμάκ

    Αλάτι και πιπέρι

    4 πίτες για σουβλάκι

     

    Εκτέλεση

    Για τη σάλτσα ντομάτας

    Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε για ακόμα 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

    Ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το αλάτι.

    Για το κεμπάπ

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά τουλάχιστον.

    Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.

    Πλάθουμε τα μπιφτέκια πάχους λίγο περισσότερο από ένα δάχτυλο τα περνάμε σε πλατιά ατσάλινη βέργα και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο δίσκο.

    Ετοιμάζουμε την ψησταριά λαδώνοντας τη σχάρα.

    Την τοποθετούμε χαμηλά πάνω από τα κάρβουνα και αφήνουμε να κάψει καλά.

    Ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, έτσι ώστε να μην καούν και να κρατήσουν τους χυμούς τους.

    Ψήνουμε και τις πίτες μας αρκετά καλά και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

     

    Συναρμολόγηση του πιάτου

    Παίρνουμε ένα πιάτο ανθεκτικό στην θερμοκρασία και απλώνουμε κάτω τρεις τέσσερις κουταλιές σάλτσα ντομάτας.

    Από πάνω ρίχνουμε τις κομμένες πίτες βάζουμε  και 4-5 κουταλιές γιαούρτι και ακουμπάμε το πιάτο επάνω στην σχάρα.

    Μόλις αρχίσει να βράζει το γιαούρτι με την σάλτσα βάζουμε επάνω τα ζεστά κεμπάπ και σερβίρουμε γαρνίροντας με  λίγο σουμάκ και ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κοτόπουλο μπριάμ στον φούρνο

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : www.gourmed.gr

    Syntages-matinas.gr-Άντανα-γιαουρτλού-κεμπάπ-696x460
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !