Αφράτα Πιροσκί με φέτα !!! Απλά τέλεια !! Τα πιροσκί τρώγονται και κρύα αλλά συνήθως τα βάζω για λίγο στην τοστιέρα και μπούμ….τέλεια.Καλή όρεξη.!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
* 1 κούπα χλιαρό νερό
* 1 κούπα χλιαρό γάλα
* 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
* 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
* 1 κουτ. γλ. αλάτι
* 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 1/2 κούπες τυρί φέτα, τριμμένο
* 1 1/2 κουτ. γλ. ρίγανη
* 1 αυγό
* 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
* Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη , ανακατέυουμε με κουτάλι, και αφήνουμε για λίγα λεπτά .
Στη συνέχεια, συνδέουμε τον γάντζο, και προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπάμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφράτη και ελαστική.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί φέτα, αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε με τον πλάστη, η με το χέρι κάθε μπάλα σε κύκλο.
Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας απο τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο , πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας τις άκρες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα πιροσκί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετούμε τα πιροσκί σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι και σερβίρουμε .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
The post appeared first on: mygreekitchen.gr
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι.
Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι