Αρνάκι σε Λαδόκολλα. Αυτό το πιάτο δεν είναι δύσκολο, με πιο πολύτιμο «συστατικό» τον χρόνο. Θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από δύο ώρες για να πετύχει αυτό το πιάτο: υγρό αρνίσιο κρέας που πέφτει από το κόκκαλο, αρωματικό, νόστιμο και εύκολο στο μάτι.
Το αρνί ταιριάζει υπέροχα με τις πατάτες και τόσο το αρνί όσο και οι πατάτες απαιτούν λίγο εσπεριδοειδή στο μείγμα. Προσθέστε μερικά φρέσκα μυρωδικά και καρυκεύματα και το πιάτο είναι σχεδόν πλήρες.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 1.5 κιλά κρέας από αρνάκι
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας τσίλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού δαμάσκηνο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κούπα λάδι (προτιμάτε ελαιόλαδο)
- 1 φύλλο λαδόκολλας
Εκτέλεση
- Ετοιμασία: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το κύμινο, το δαμάσκηνο και την πάπρικα. Προσθέστε το μουστάρδα, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Μαρινάρισμα: Ψεκάστε το κρέας από αρνάκι με λίγο λάδι και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
- Προετοιμασία Λαδόκολλας: Τοποθετήστε το φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί ή σε μια βαθιά φόρμα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στη λαδόκολλα.
- Προσθήκη Κρέατος: Ρίξτε το κρέας από αρνάκι πάνω στα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατέψτε το κρέας με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
- Προσθήκη Λαδιού και Νερού: Προσθέστε το λάδι και το νερό πάνω από το κρέας. Ανακατέψτε ελαφρά για να καλυφθεί το κρέας με τα υγρά.
- Κλείσιμο Λαδόκολλας: Κλείστε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω από το κρέας, δημιουργώντας ένα πακέτο.
- Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε το ταψί με τη λαδόκολλα στον φούρνο και ψήστε για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι το κρέας να είναι μαλακό και να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Έλεγχος Μαγειρέματος: Ανοίξτε τη λαδόκολλα για να ελέγξετε το μαγείρεμα. Εάν χρειάζεται περισσότερος χρόνος, κλείστε ξανά τη λαδόκολλα και ψήστε για ακόμα 10-15 λεπτά.
- Σερβίρισμα: Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ψυχθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε το κρέας μαζί με πατάτες, ρύζι ή ψωμί.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
