Μπάρες σοκολατένιας πίτας πεκάν.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Κρούστα:
-
- 1/2 φλιτζάνι (113 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) ανοιχτή καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/4 φλιτζάνι (156 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως ή για έκδοση GF, χρησιμοποιήστε 1 1/4 φλιτζάνι (173 γραμμάρια) Bob’s Red Mill χωρίς γλουτένη 1 προς 1 αλεύρι ψησίματος
Γέμιση:
- 3/4 φλιτζανιού (150 γραμμάρια) ανοιχτή καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι (320 γραμμάρια) σιρόπι σφενδάμου
- 3 μεγάλα (50 γραμμάρια το καθένα, χωρίς το κέλυφος) αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζάνι (56 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ακόμα ζεστό
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 1/2 φλιτζάνια (285 γραμμάρια) ψιλοκομμένα πεκάν
- 1 1/2 φλιτζάνι (225 γραμμάρια) ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρούστα:
-
- Στρώστε ένα ταψί 22 Χ 35″ με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και προθερμάνετε το φούρνο στους (175 °C).
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ενωθούν καλά.
- Χτυπάμε τη βανίλια και το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν και μετά χτυπάμε το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα. Θα έχετε ψίχουλα και όχι μια μπάλα ζύμης.
- Τοποθετήστε ομοιόμορφα και απαλά στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού. Θα είναι αρκετά λεπτή κρούστα. Δεν χρειάζεται να το πιέσετε πολύ σταθερά, αλλά δεν πρέπει να είναι χαλαρά ψίχουλα.
- Ψήνουμε για 13-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τοποθετήστε σε μια σχάρα να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Φτιάχνουμε τη γέμιση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα πεκάν, πασπαλίζοντας με το άμυλο καλαμποκιού, αντί να το τρίψετε σε μια μεγάλη μάζα. Μην ανακατεύετε υπερβολικά! Εάν υπάρχουν κομμάτια αυγού που δεν βγαίνουν κατά την ανάμειξη, αφαιρέστε τα διαφορετικά θα ψηθούν άσχημα.
- Μόλις ενωθούν, ανακατέψτε τα πεκάν και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ρίχνουμε τη γέμιση στη μερικώς κρύα κρούστα και ψήνουμε για 28-31 λεπτά. Η γέμιση πρέπει να φαίνεται σφιχτή και όχι ρευστή, αλλά η όλη γέμιση κουνιέται όταν την βγάζετε από το φούρνο. Εάν επρόκειτο να τα κόψετε αυτή τη στιγμή, θα έμοιαζε απλώς με το χάλι. Αλλά χωρίζεται σε στρώματα καθώς κρυώνει και κρυώνει.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες, και μετά βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ακόμη.
- Βάλτε το στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες ή καταψύξτε για έως και 3 μήνες.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από :https://www.texanerin.com/