Εύκολη συνταγή χωρίς αλεύρι_Σιμιγδαλένιο κέικ σοκολάτας. Μία εύκολη συνταγή για λαχταριστό σιμιγδαλένιο κέικ που μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τον καφέ ή το τσάι σας κάθε στιγμή της ημέρας.
Φωτογραφία: shutterstock Η σοκολάτα είναι μία σταθερά αγαπημένη επιλογή για κάθε λογής γλυκό, ωστόσο το σιμιγδάλι είναι ένα από τα μυστικά «θαυματουργά» υλικά όσων αγαπούν το μαγείρεμα.
Είναι μία πανεύκολη συνταγή με πολύ ιδιαίτερη γεύση καθώς αντικαθιστά το αλεύρι με το σιμιγδάλι, γεγονός που το καθιστά και υψηλότερο σε περιεκτικότητα πρωτείνης.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείς απλά υλικά και είναι σίγουρο πως με το που το δοκιμάσεις δεν θα ξεχάσεις την υπέροχη και πλούσια γεύση του.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
3 μέτρια αυγά
500 γρ άλειμμα πραλίνα σοκολάτας
150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 μπανάνα
100 γρ σταγόνες κουβερτούρα
Για το πασπάλισμα
Πραλίνα σοκολάτας
Νιφάδες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα αφρατεύουμε καλα με ένα σύρμα.
Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας.
Πολτοποιούμε την μπανάνα και την προσθέτουμε και κείνη μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικιν , τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά πολύ καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 180 c.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά.
Στολίζουμε με πραλίνα σοκολάτας και νιφάδες κουβερτούρας.
Το πιο νόστιμο εύκολο και αφράτο κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προσαρμογή από συνταγή: https://www.mystikaomorfias.gr/