Φλαν κουνουπίδι στο φούρνο χωρίς μπεσαμέλ, ένα πολύ ελαφρύ συνοδευτικό. Μόνο 160 Kcal! Όταν ακούς φυσικά για flan, αμέσως σκέφτεσαι ένα σκεύασμα με βάση τη μπεσαμέλ, το οποίο όμως δεν είναι το καταλληλότερο συστατικό όταν ακολουθείς δίαιτα. Τι μπορεί να γίνει όμως σε αυτή την περίπτωση; Να σταματήσετε να φέρνετε ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι; Η απάντηση, ευτυχώς, είναι όχι! Γιατί, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μαγειρεύοντας μια πολύ ελαφριά φλάσα κουνουπιδιού στο φούρνο χωρίς μπεσαμέλ
- Είναι ένα πραγματικά πολύ καλό πιάτο που σίγουρα θα ευχαριστήσει όλους, γιατί αποδεικνύεται πραγματικά ακαταμάχητο και μόλις το δοκιμάσετε δεν θα μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό, τόσο που θα το κάνετε ξανά και ξανά. Μεταξύ άλλων, είναι απολύτως τέλειο για να το απολαύσετε κατά τη χειμερινή περίοδο και όχι μόνο και έτσι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας τρώγοντας μια πραγματική απόλαυση, η οποία επίσης παρασκευάζεται με εξαιρετική ευκολία.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα
Μερίδες: για 6 άτομα
Θερμίδες: 160 ανά μερίδα
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
800 γρ κουνουπίδι
20 γρ τριμμένο Parmigiano Reggiano
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
80 γρμ τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
Αρκετός μαϊντανός
Αρκετό μοσχοκάρυδο
Αρκετό μαύρο πιπέρι
Αρκετό αλάτι
Εκτέλεση
Αφαιρέστε πρώτα τα εξωτερικά φύλλα του κουνουπιδιού και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα σωστά κάτω από κρύο νερό.
Τώρα μεταφέρετε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ανάψτε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά.
Μόλις το κουνουπίδι είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη, προφανώς αφού το έχουμε στραγγίσει.
Τώρα σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, το κουκουνάρι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε σωστά όλα τα υλικά και μετά ανακατεύουμε και τον μαϊντανό και τη φρυγανιά.
Σε αυτό το σημείο λαδώνουμε ένα κεραμικό ταψί * εναλλακτικά βάζουμε χαρτί ψησίματος τοποθετούμε μέσα το κουνουπίδι και το σκεπάζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200°C.
Όταν είναι έτοιμο το φλαν, το φέρνουμε αμέσως στο τραπέζι απολαμβάνοντας το όσο είναι ακόμα ζεστό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
