Φλαν κουνουπίδι στο φούρνο χωρίς μπεσαμέλ, ένα πολύ ελαφρύ συνοδευτικό. Μόνο 160 Kcal!

    0
    212

    Φλαν κουνουπίδι στο φούρνο χωρίς μπεσαμέλ, ένα πολύ ελαφρύ συνοδευτικό. Μόνο 160 Kcal!  Όταν ακούς φυσικά για flan, αμέσως σκέφτεσαι ένα σκεύασμα με βάση τη μπεσαμέλ, το οποίο όμως δεν είναι το καταλληλότερο συστατικό όταν ακολουθείς δίαιτα. Τι μπορεί να γίνει όμως σε αυτή την περίπτωση; Να σταματήσετε να φέρνετε ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι; Η απάντηση, ευτυχώς, είναι όχι! Γιατί, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μαγειρεύοντας μια πολύ ελαφριά φλάσα κουνουπιδιού στο φούρνο χωρίς μπεσαμέλ 

      Είναι ένα πραγματικά πολύ καλό πιάτο που σίγουρα θα ευχαριστήσει όλους, γιατί αποδεικνύεται πραγματικά ακαταμάχητο και μόλις το δοκιμάσετε δεν θα μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό, τόσο που θα το κάνετε ξανά και ξανά. Μεταξύ άλλων, είναι απολύτως τέλειο για να το απολαύσετε κατά τη χειμερινή περίοδο και όχι μόνο και έτσι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας τρώγοντας μια πραγματική απόλαυση, η οποία επίσης παρασκευάζεται με εξαιρετική ευκολία.

     

     

    Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
    Συνολικός χρόνος: 1 ώρα
    Μερίδες: για 6 άτομα
    Θερμίδες: 160 ανά μερίδα

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    800 γρ κουνουπίδι
    20 γρ τριμμένο Parmigiano Reggiano
    2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    2 αυγά
    1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
    80 γρμ τριμμένη φρυγανιά
    1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
    Αρκετός μαϊντανός
    Αρκετό μοσχοκάρυδο
    Αρκετό μαύρο πιπέρι
    Αρκετό αλάτι

     

    Εκτέλεση

    Αφαιρέστε πρώτα τα εξωτερικά φύλλα του κουνουπιδιού και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα  σωστά κάτω από κρύο νερό.

    Τώρα μεταφέρετε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ανάψτε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά.
    Μόλις το κουνουπίδι είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη, προφανώς αφού το έχουμε στραγγίσει.

    Τώρα σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, το κουκουνάρι και το σκόρδο.
    Ανακατεύουμε σωστά όλα τα υλικά και μετά ανακατεύουμε και τον μαϊντανό και τη φρυγανιά.

    Σε αυτό το σημείο λαδώνουμε ένα κεραμικό ταψί  * εναλλακτικά βάζουμε χαρτί ψησίματος τοποθετούμε μέσα το κουνουπίδι και το σκεπάζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.

    Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200°C.

    Όταν είναι έτοιμο το φλαν, το φέρνουμε αμέσως στο τραπέζι απολαμβάνοντας το όσο είναι ακόμα ζεστό.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΜαρινάτες μελιτζάνες στη σχάρα
    Επόμενο άρθροΥγιεινό σπιτικό frozen yogurt
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!