Η αγαπημένη μου ζύμη πίτσας. Αν ψάχνετε για μια συνταγή που να είναι δοκιμασμένη και αληθινή, αυτή είναι αυτή. Μερικοί άνθρωποι αφήνουν την κρούστα τους όταν τρώνε πίτσα, αλλά η κρούστα είναι το αγαπημένο μου μέρος. Αν είσαι σαν εμένα, τότε αυτή είναι η ζύμη για σένα. Μεταμορφώνεται όμορφα κατά το ψήσιμο για μια παχιά, απαλή κρούστα που είναι ιδανική για βουτιά στη σάλτσα μαρινάρας για να τελειώσετε το γεύμα σας.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 με 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το αυγό και το λάδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε. Ανακατεύουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Λαδώνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να ανέβει μια ώρα.
- Για την πίτσα, χωρίστε τη ζύμη στη μέση και ανοίξτε το στο επιθυμητό πάχος. Απλώνουμε σε 2 ταψιά πίτσας. Περιχύνουμε με σάλτσα και γαρνιτούρες και ψήνουμε στους 400 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Για τα καλτσόνε χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-6 ίσα μέρη και πλάθουμε σε κύκλους.
- Τοποθετήστε τις επικαλύψεις στο μισό του κύκλου. Διπλώστε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από τις επικαλύψεις και σφραγίστε τις άκρες. Αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε στους 400 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Λίγες μόνο συμβουλές: η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή, αλλά όχι κολλώδης, γι’ αυτό προσθέστε το τελευταίο μισό φλιτζάνι αλεύρι σιγά σιγά για να βεβαιωθείτε ότι θα το κάνετε σωστά.
Για πίτσα, μου αρέσει να περιχύνω τις κρούστες με επιπλέον ελαιόλαδο και να τις πασπαλίζω με σκόρδο αλάτι και ιταλικά μυρωδικά πριν προσθέσω τις επικαλύψεις.
Και τα καλτσόνε είναι πάντα διασκεδαστικά γιατί ο καθένας μπορεί να επιλέξει τις δικές του γεμίσεις. Μόλις ενώσουμε τα καλτσόνε μας, αλείφω τις κορυφές με ένα αυγολέμονο και τις πασπαλίζω με ιταλικό καρύκευμα ή σκόρδο αλάτι και λίγη παρμεζάνα.
Αυτή η συνταγή είναι αρκετή για 2 μεγάλες πίτσες ή περίπου 6 καλτσόνε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Προσαρμογή από συνταγή: https://letsdishrecipes.com/
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .