Η απόλυτη μαρινάδα για ζουμερές μπριζόλες

    0
    378

    Η απόλυτη μαρινάδα για ζουμερές μπριζόλες. Αν μας ρωτάτε, μια μπριζόλα είναι πάντα θεσπέσια –ακόμα κι αν έχει λαδορίγανη, αλάτι και λεμόνι. Τι είναι, όμως, καλύτερο από μία μπριζόλα; Μια μπριζόλα μαριναρισμένη, ερχόμαστε να απαντήσουμε. Ο διάσημος σεφ Jamie Oliver μοιράζεται τη βήμα-βήμα συνταγή του για το πώς θα κάνετε το τέλειο μαρινάρισμα. Δείτε, κρατήστε σημειώσεις, συγκεντρώστε τα υλικά και μην χάνετε άλλο χρόνο.

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • *Υλικά για κρέας 600-700 γραμμαρίων
    • Μια πλαστική σακούλα τροφίμων
    • 8-10 κουταλιές της σούπας Worcestershire σος (θα βρείτε στα super market)
    • 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
    • Λίγο δενδρολίβανο
    • Λίγο ελαιόλαδο

     

    Εκτέλεση

    Μια ημέρα πριν ψήσετε τις μπριζόλες ή –τουλάχιστον- πολλές ώρες πριν το μαγείρεμα, τοποθετήστε τις σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων Εδώ, έχουν χρησιμοποιηθεί μοσχαρίσια φιλέτα, αλλά η μαρινάδα ταιριάζει σε οποιαδήποτε μπριζόλα..

    Βάλτε 8 με 10 κουταλιές της σούπας Worcestershire σος στη σακούλα και προσθέστε 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού απαλή μουστάρδα.

    Προσθέστε στη σακούλα δύο κλωναράκια φρέσκο και ψιλοκομμένο δενδρολίβανο. Έπειτα, περιχύστε το κρέας με μια γενναία δόση ελαιόλαδου.

    Πιέστε τη σακούλα για να βγει όλος ο αέρας από μέσα. Σφραγίστε την και κάντε ελαφρύ… μασάζ στο κρέας για μερικά λεπτά, προκειμένου να ελευθερωθούν οι μυρωδιές των υλικών και να απορροφηθούν από τις μπριζόλες. Αφήστε τη σακούλα με το κρέας στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για μερικές ώρες.

    Μια με δύο ώρες πριν ψήσετε το κρέας, βγάλτε τη σακούλα απ’ το ψυγείο και βάλτε την σ’ ένα δροσερό μέρος στην κουζίνα, ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

    Μόλις το κρέας ξεπαγώσει, βγάλτε το απ’ τη σακούλα, «περάστε» το με χαρτί κουζίνας (όταν το κρέας ψήνεται υγρό χάνει αρκετή απ’ τη γεύση του) και μαγειρέψτε το όπως σας αρέσει.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !