Η τάρτα λεμονιού της ζωής σου! (Lemon Pie)! Τέλεια συνταγή για ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά με τη γεύση και το άρωμα του λεμονιού!. Λαχταριστό, δροσιστικό γλυκό με κρεμώδη υφή που λιώνει στο στόμα
Συστατικά
Για τη ζύμη τάρτας
1 πακέτο βιτάμ ( 250 γρ. )
1 αβγό
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 & 1/2 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν
3 & 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για την Κρέμα
1 1/2 κούπα νερό
200 γρ. ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
80 γρ. κόρν φλάουρ
60 γρ. βούτυρο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 κρόκοι αυγών
Για την Μαρέγκα
3 ασπράδια αυγών
100 γρ. ζάχαρη
1/2 κ. γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ζύμη:
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βιτάμ, το αυγό, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν, αν η ζύμη είναι μαλακή προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Δεν χρειάζεται ζύμωμα γτ η τάρτα μας δεν θα γίνει αφράτη απλά τα υλικά μας να απορροφήσουν το αλεύρι…
Αφήστε τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο και έπειτα ψήστε την σκεπασμένη με μεμβράνη και μερικά ρεβίθια ή ξερά φασόλια για βάρος ώστε να αποφύγετε το πολύ φούσκωμα και αφήστε τη να κρυώσει. Στρώνουμε στο ταψάκι μας και κάνουμε μερικές τρύπες στη βάση με ένα πιρούνι.
Κρέμα:
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να βράσει.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού.
Μόλις βράσει το νερό με τη ζάχαρη, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το κόρν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάλτε το ξανά στη φωτιά, χαμηλώστε την και προσθέστε μέσα το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας καλά
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους καλά και προσθέτουμε σιγά, σιγά 3-4 κουταλιές από τη ζεστή κρέμα.
Προσθέτουμε το αβγό στην κρέμα, ανακατέβουμε για 2 λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
Προσθέστε τη κρέμα, μέσα στη ψημένη τάρτα και στρώστε την καλά με μια σπάτουλα.
Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ για 2-3 λεπτά, όταν αρχίσει να φουσκώνει, προσθέστε σταδιακά όλη τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, μετά χτυπήστε άλλα 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα.
Απλώστε όλη τη μαρέγκα πάνω στη τάρτα
Και κάντε ακανόνιστα σχέδια, ανασηκώνοντας τη μαρέγκα από εδώ και από εκεί.
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στους 230 βαθμούς, βάλτε τη τάρτα στο ψηλό σκαλί του φούρνου για 3 εώς 5 λεπτά (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος, καλύτερα να το ελέγχετε μόλις το βάλετε)
TIP: 1. Αν δεν έχουμε φλόγιστρο ψήνουμε το γλυκό μαζί με τη μαρέγκα στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα.
2.Τυλίγουμε τη ζύμη μέσα στη μεμβράνη σε σχήμα δίσκου ώστε να μπορέσουμε να την ανοίξουμε πιο εύκολα.
3.Ψήστε την ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη και μερικά ρεβίθια ή ξερά φασόλια για βάρος ώστε να αποφύγετε το πολύ φούσκωμα
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από :
