Καλαμάρι τύπου Rioja

    0
    516

    Καλαμάρι τύπου Rioja. Η γαστρονομική πρόταση που σας φέρνω σήμερα είναι ένα τρυφερό και νόστιμο καλαμάρι τύπου Rioja. Μια συνταγή με έντονες γεύσεις και ακαταμάχητα αρώματα. Αυτό το πιάτο είναι μια δελεαστική επιλογή που σας ενθαρρύνει να εξερευνήσετε νέες γεύσεις και υλικά. 

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Σοκολατόπιτα με Stevia

    Αν και το όνομα υποδηλώνει ότι το καλαμάρι τύπου Riojan προέρχεται από τη Rioja, η προέλευσή του δεν είναι ακριβώς γνωστή.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι τα καλαμάρια τύπου Riojan είναι μια νόστιμη γαστρονομική επιλογή για να τα απολαύσετε σε κάθε περίσταση.

    Συστατικά

    • μέτρια καλαμάρια

    • κρεμμύδι

    • πράσινη ιταλική πιπεριά

    • ώριμες ντομάτες

    • σκελίδες σκόρδο

    • 1⁄4 ποτήρι λευκό κρασί

    • κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    • φύλλα δάφνης

    • κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

    • κουταλάκι του γλυκού πολτός πιπεριάς chorizo

    • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

     

    Εκτέλεση

    • Βήματα για να καθαρίσετε τα καλαμάρια
    • Τεντώστε προσεκτικά τα πλοκάμια και αφαιρέστε. Αφαιρέστε τα πλοκάμια
    • Πιέστε ελαφρά ανάμεσα στο πτερύγιο και το σώμα του καλαμαριού για να αφαιρέσετε το δέρμα. Finger priel πτερύγιο
    • Θα δείτε πώς καθώς τεντώνετε το δέρμα βγαίνει μόνο του. Τεντώνει το δέρμα του καλαμαριού
    • Τώρα αφαιρέστε το δέρμα από τα πτερύγια όπως κάνατε με το σώμα. Τεντώστε το δέρμα των πτερυγίων
    • Πιέστε και βάλτε μέσα τα καλαμάρια. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς αν βοηθήσετε με το δάχτυλό σας. Γαϊδούρι με καλαμάρι
    • Το αναποδογυρίζεις με τη βοήθεια των δακτύλων σου. Αφαιρέστε ό,τι βγαίνει από το εσωτερικό και πλύντε τα καλά κάτω από το νερό. Αναποδογυρίστε το καλαμάρι
    • Αφαιρέστε προσεκτικά για να μην σπάσει το μελάνι καλαμαριού. Αφαιρέστε το μελάνι
    • Και αφού είναι καθαρά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα κόψετε σε φέτες. Κόβουμε φέτες καλαμαριού
    • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε επίσης το αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Κρεμμύδι σκόρδο πράσινη πιπεριά
    • Προσθέτουμε την τριμμένη ώριμη ντομάτα και τη σοτάρουμε για άλλα 4 λεπτά. Ώριμη τριμμένη ντομάτα
    • Προσθέτουμε το καλαμάρι και ανακατεύουμε. Καλαμάρι
    • Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. λευκό κρασί
    • Προσθέστε γλυκιά πάπρικα, φύλλα δάφνης και πολτό πιπεριάς chorizo. πιπεριά chorizo ​​πάπρικα δάφνης
    • Σκεπάζουμε με νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Νερό

    Μια συνταγή που όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη στην παρασκευή της. Μπορείτε να παρουσιάσετε το καλαμάρι τύπου Riojan ως ορεκτικό. Ή και ως ένα μόνο πιάτο. 

    Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτή τη συνταγή με κάποιο είδος φυτικής κρέμας ή λευκό ρύζι. Ήθελα να το συνοδεύσω με μερικά μπουμπούκια με τόνο, αγγουράκια και ντοματίνια.

    Αν τολμήσετε να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή θα ενθουσιαστώ πολύ αν τη μοιραστείτε μαζί μου. Και αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με μια συγκεκριμένη συνταγή, μη διστάσετε να μου γράψετε. Θα χαρώ να σας απαντήσω.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Συνταγή για γρήγορο cheesecake απο τη Ματίνα!!!

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://recetasconsazon.com/

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !