Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο

    0
    1161

    Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο. Το νόστιμο κλασσικό και παραδοσιακό λεμονάτο γεύμα στον φούρνο που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας!!!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κοτόπουλο με βίδες και σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας

    Συστατικά

     

    __________ ♨️ ♨️♨️ _________

    Ακολούθησε με στο Instagram  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • 1/4 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες
    • 1 κουταλιά ξεφυλλισµένο φρέσκο θυµάρι
    • 1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη
    • 1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό
    • 1 µέτριο κρεµµύδι σε λεπτά φετάκια
    • αλάτι, πιπέρι.

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.

    Βάζετε σε ένα µπολ το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το κρασί, τα σκόρδα, το θυμάρι, τη ρίγανη και το µμαϊντανό και τα χτυπάτε λίγο µε πιρούνι να σμίξουν.

    Βάζετε το κοτόπουλο µμαζί µε το κρεμμύδι σε ένα βαθύ, βαρύ ταψί, το περιχύνετε µε το µίγμα, το αλατοπιπερώνετε και το γυρίζετε να πιάσει καλά παντού. Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά, µέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει, γυρίζοντάς το µια φορά στο μέσο του ψησίματος.

    Το βγάζετε από το φούρνο και σκεπάζετε αμέσως στεγανά το ταψί µε το καπάκι του ή µε αλουμινόχαρτο και το κρατάτε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο περιχύνοντάς το µε τα υγρά του ταψιού και το συνοδεύετε, αν θέλετε, µε ρύζι.

    ΤΙP Μπορείτε, αν θέλετε να δώσετε πιο έντονη λεμονάτη γεύση, να προσθέσετε στο ταψί ανάµεσα στα κοµµάτια του κοτόπουλου και φετάκια λεμονιού.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Η πιο γευστική συνταγή για κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει..

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !