Λαχανάκια Βρυξελλών με Ψητή παρμεζάνα. Αυτά τα Λαχανάκια Βρυξελλών με Ψητή παρμεζάναείναι ένα νόστιμο συνοδευτικό που ανεβάζει τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ξεκινάμε με φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών , δίνοντάς τους ένα τέλειο τραγανό ψήσιμο με βούτυρο, σκόρδο και παρμεζάνα.
Η γενναιόδωρη επικάλυψη του τυριού παρμεζάνας προσθέτει μια απολαυστική γεύση ξηρών καρπών , κάνοντας κάθε μπουκιά μια αξέχαστη απόλαυση. Η διαδικασία ψησίματος αναδεικνύει τα καλύτερα σε αυτά τα φύτρα, τις τραγανές άκρες και μια νότα γλυκύτητας που θα σας καθηλώσει.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Είτε τα συνδυάζετε με ένα κύριο πιάτο είτε τα απολαμβάνετε ως σνακ , αυτά τα ψητή Λαχανάκια Βρυξελλών είναι μια απλή αλλά γκουρμέ απόλαυση ιδανική για κάθε περίσταση .
Συστατικά
- 1 λίβρα (500 g) λαχανάκια Βρυξελλών , κομμένα και κομμένα στη μέση
- 3 κουταλιές της σούπας (40 γρ.) ανάλατο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι (50 γρ.) παρμεζάνα , τριμμένη
- σκόνη σκόρδου
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
-
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους (200°C).
-
Λιώνουμε το βούτυρο και το αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
-
Ρίξτε την παρμεζάνα σε όλο το βούτυρο.
-
Πασπαλίζουμε σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
-
Τοποθετήστε τα μισά λαχανάκια Βρυξελλών με την κομμένη πλευρά πάνω από την παρμεζάνα και το βούτυρο.
-
-
Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανάκια Βρυξελλών και η παρμεζάνα να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
-
Αφήστε το για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το βγάλετε από το ταψί.
-
Ξεχωρίστε απαλά τα λαχανάκια Βρυξελλών πριν τα σερβίρετε.
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!