Μαρμελάδα με σύκα και σταφύλια. Σύκα και σταφύλια ενώνουν τη γλύκα τους, κουμπαριάζουν με μοσχάτο κρασί και συγκατοικούν στο ίδιο… βάζο με ανάλατο φιστίκι Αιγίνης, δημιουργώντας την πιο νόστιμη μαρμελάδα!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 1 κιλό σύκα
- 1 κιλό σταφύλια
- 700γρ. ζάχαρη
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Μοσχάτο Λήμνου
- 1½-2 φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση
Πλένετε τα φρούτα και κόβετε τα σύκα στα 4. Στύβετε τα σταφύλια περνώντας τα από το μύλο των λαχανικών και παίρνετε το χυμό τους.
Σε μία μεγάλη, ρηχή και ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζετε τα σύκα και τη ζάχαρη και περιχύνετε με το χυμό των σταφυλιών και το χυμό λεμονιού. Ανάβετε τη φωτιά. Όταν πάρουν βράση, τη χαμηλώνετε και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο
Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, τα φιστίκια και το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Δοκιμάζετε ρίχνοντας μερικές σταγόνες σε κρύο πιάτο: αν κάνουν κόμπο είναι σωστά δεμένη.
Τη μεταφέρετε καυτή σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζετε με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζετε. Τα αφήνετε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς η μαρμελάδα.
Tips Η μαρμελάδα αυτή θέλει συχνό ανακάτεμα, γιατί διαφορετικά κολλάει στην κατσαρόλα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλυκό κρασί με μπράντι.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .