Μελομακάρονα | Παραδοσιακά μελομακάρονα με σιμιγδάλι από την Ματίνα. Σήμερα φτιάχνουμε τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι! Τα πιο νόστιμα που έχετε δοκιμάσει ! Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και γιατί όχι συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό.
- 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
- 500 γραμμάρια λάδι.
- 300 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
- Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
- 30 γραμμάρια αμμωνία.
- ** Για το σιρόπι.
- 1.100 γραμμάρια ζάχαρη.
- 800 ml νερό.
- 200 γραμμάρια μέλι και 300 γραμμάρια για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά.
Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα ( Ή το αντίστροφο ζεστό σιρόπι κρύα μελομακάρονα ) .
Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Copyright © https://syntages-matinas.gr 2018 – 2023