Μελομακάρονα | Παραδοσιακά μελομακάρονα με σιμιγδάλι από την Ματίνα (Video)

    0
    syntages-matinas - μελομακάρονα με σιμιγδάλι
    syntages-matinas - μελομακάρονα με σιμιγδάλι
    Print Friendly, PDF & Email

    Μελομακάρονα | Παραδοσιακά μελομακάρονα με σιμιγδάλι από την Ματίνα. Σήμερα φτιάχνουμε τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι! Τα πιο νόστιμα που έχετε δοκιμάσει ! Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα!

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και γιατί όχι συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Συστατικά

    • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
    • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό.
    • 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
    • 500 γραμμάρια λάδι.
    • 300 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
    • Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
    • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
    • 30 γραμμάρια αμμωνία.
    • ** Για το σιρόπι.
    • 1.100 γραμμάρια ζάχαρη.
    • 800 ml νερό.
    • 200 γραμμάρια μέλι και 300 γραμμάρια για το γαρνίρισμα.

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι

    Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά.

    Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.

    Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

    Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα ( Ή το αντίστροφο ζεστό σιρόπι κρύα μελομακάρονα ) .

    Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

    Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

    Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Copyright © https://syntages-matinas.gr 2018  – 2023

    Μην ξεχάσεις να βαθμολογήσεις αυτή τη συνταγή!

    Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να τη βαθμολογήσεις!

    Μέσος όρος 5 / 5. Βαθμολογίες: 55

    Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι στιγμής! Βαθμολόγησε πρώτος.

    As you found this post useful...

    Follow us on social media!

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο Twitter

     

    Προηγούμενο άρθροΜια απλή βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας για το 2023
    Επόμενο άρθροΠροζύμι για ψωμί
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!