Μελομακάρονα | Παραδοσιακά μελομακάρονα με σιμιγδάλι από την Ματίνα. Σήμερα φτιάχνουμε τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι! Τα πιο νόστιμα που έχετε δοκιμάσει ! Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα!
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό.
- 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
- 500 γραμμάρια λάδι.
- 300 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
- Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
- 30 γραμμάρια αμμωνία.
- ** Για το σιρόπι.
- 1.100 γραμμάρια ζάχαρη.
- 800 ml νερό.
- 200 γραμμάρια μέλι και 300 γραμμάρια για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά.
Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα ( Ή το αντίστροφο ζεστό σιρόπι κρύα μελομακάρονα ) .
Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~
Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Copyright © https://syntages-matinas.gr 2018 – 2024
