Μους πορτοκαλιού ιδανική για χειμερινά επιδόρπια

    0
    536

    Μους πορτοκαλιού ιδανική για χειμερινά επιδόρπια. Μετά τα μάνγκο, τα λεμόνια και το ψωμί, το πράγμα που έχω σε μεγαλύτερη ποσότητα, αυτά είναι τα πορτοκάλια!

    Συστατικά

    • 1 φλιτζάνι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.
    • 1 κρόκο αυγού.
    • 100 γραμμάρια ζάχαρη.
    • Λίγο λικέρ πορτοκάλι η μανταρίνι (10 γραμμάρια)
    • Σαντιγύ (προαιρετικά)
    • 2 φύλλα ζελατίνας.

     

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τον χυμό σε μικρό κατσαρολάκι.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη.

    Κατεβάζουμε απο την φωτιά τον χυμό και προσθέτουμε στον χλιαρό χυμό τον κρόκο και την ζελατίνα που την είχαμε μουσκέψει και στραγγίσει. Ανακατεύουμε γρήγορα -γρήγορα και το βάζουμε σε 3 μπολ.

    Το βάζουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το ξύσμα με λίγη ζάχαρη και γαρνίρουμε την μούς! Αν θέλουμε γαρνίρουμε και με σαντιγύ.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Credit

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !