Ονειρεμένο σιροπιαστό γλυκό (τύπου σάμαλι) χωρίς αυγά, αρωματισμένο με μαστίχα. Μια συνταγή για ένα κλασικό αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους γλύκισμα που και στη νηστίσιμη εκδοχή ..Μία πολύ πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα!
Ζουμερό και πολύ απολαυστικό! Αφράτο και ελαφρύ. Μοσχοβολάει μαστίχα το σπίτι!
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
-130 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
-130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό -10 γρ. baking powder
– 150 γρ. ζάχαρη
– 150 ml νερό
– μισή κουταλιά κοπανισμένη μαστίχα -ελάχιστο ξύσμα λεμονιού (από ένα μικρό λεμόνι τρίβετε το 1/8)
Σιρόπι
– 300 γρ. ζάχαρη -350 ml νερό
-1 μικρή φλούδα λεμονιού
-2 ξύλα κανέλας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χονδρό σιμιγδάλι, το ψιλό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το baking powder πολύ καλά
Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε και το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί 26 εκ. (θα έχει ύψος 3.5 εκ το γλυκό) και το αφήνουμε για 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο (αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά.) φούρνο στην κάτω σχάρα στις Βγάζουμε το γλυκό και το χαράζουμε.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και τα ξύλα κανέλας και βράζουμε για 7 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό γλυκό.
Το αφήνουμε για 24 ώρες να απορροφήσει εντελώς το σιρόπι.
Υπέροχο γλυκό γεμάτο αρώματα!
Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!