Ορεο σουφλέ σοκολάτας

    0
    205

    Ορεο σουφλέ σοκολάτας. Μια τέλεια συνταγή για σουφλέ με μπισκότο oreo, καβουρδισμένο αμύγδαλο και σοκολάτα αρωματισμένη με πορτοκάλι. Όταν τα σπάτε, ξεχειλίζουν από ρευστή σοκολάτα, και άρωμα oreo και πορτοκάλι. Απλά θεϊκά!!

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • 100 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια
    • 50 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει
    • 50 γρμ. αμυγδαλόσκονη, από ελαφρώς καβουρδισμένα αμύγδαλα
    • 250 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
    • 200 γρμ. βούτυρο ανάλατο
    • 100 γρμ. ζάχαρη άχνη
    • 5 αβγά
    • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 1 πρέζα αλάτι

     

    Εκτέλεση

          1. Καβουρδίζουμε στο φούρνο ελαφρώς τα αμύγδαλα, τα κρυώνουμε, και τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι,  μαζί με τα oreo.
          2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το βούτυρο, και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
          3.  Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
          4. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το μείγμα oreo, και τελειώνουμε ανακατεύοντας απαλά με το σύρμα να ενσωματωθούν. Δεν χρειάζεται υπερβολικό ανακάτεμα, ίσα να απορροφηθούν τα υλικά.
          5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά 8 φορμάκια. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, και γεμίζουμε τα 3/4 με το μείγμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C. στη μεσαία θέση στον αέρα, για 10′ λεπτά.
          6.  Αφήνουμε 2-3 λεπτά να σταθεροποιηθούν, και τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας σε πιατάκι. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, ή με σάλτσα πορτοκάλι συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια, ή παρφέ, γαρνιρισμένο με λίγο σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.
        Ορεο-σουφλέ-σοκολάτας-Syntages-matinas.gr
        Ορεο-σουφλέ-σοκολάτας-Syntages-matinas.gr

        Πηγή:http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/

        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !