Παστίτσιο κλασικό

    0
    306

    Παστίτσιο κλασικό. Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ.

    Πλούσιο, γευστικό, ότι πρέπει για το καθημερινό, αλλά και το επίσημο τραπέζι μας.
    Μπορούμε να το σερβίρουμε για πρώτο, αλλά και σαν ένα χορταστικό, κυρίως πιάτο.  Φτιάξτε το και χαρείτε το!

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • 750 γρ. κιµά (χοιρινό ή βοδινό ή µικτός)
    • 2 φλ. τριµµένη κεφαλογραβιέρα
    • 500 γρ. (1 πακέτο) χοντρά µακαρόνια σπασµένα
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο
    • 1 µέτριο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένη
    • 1 φλ. ψιλοκοµµένο µαϊντανό
    • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκοµµένες ντοµάτες
    • αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
    • * Μπεσαµέλ:
    • 8 κοφτές κουταλιές (120 γρ.) βούτυρο
    • 4 γεµάτες κουταλιές αλεύρι
    • 1 λίτρο γάλα
    • 3 γεµάτες κουταλιές τριµµένη κεφαλογραβιέρα
    • 2 αβγά χτυπηµένα
    • αλάτι, πιπέρι άσπρο, µοσχοκάρυδο τριµµένο (1/4 κοφτό κουταλάκι περίπου)

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και αλείφετε µε 1- 1 ½ κουταλιά από το λιωμένο βούτυρο ένα ταψί του φούρνου. Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα µμακαρόνια µέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνετε, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε µε το υπόλοιπο βούτυρο και το µισό τυρί.

    Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε σε µια πλατιά κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε µμέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο µέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά, δυναμώνετε τη φωτιά και τον κοκκινίζετε για 4-5 λεπτά, σπάζοντας του σβώλους µε ξύλινο κουτάλι.

    Αδειάζετε µέσα τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες, τα αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το µίγµα για 20 περίπου λεπτά, µέχρι να φύγουν τα υγρά του. Προς το τέλος του ψησίµατος, ανακατεύετε µέσα το µαϊντανό. Ετοιµάζετε την µπεσαµέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε χαµηλή φωτιά σε µια µικρή κατσαρόλα, ρίχνετε µέσα το αλεύρι και το ανακατεύετε µε δύναµη µε ξύλινη κουτάλα ή µε το σύρµα, µέχρι να αφρίσει το βούτυρο και να απορροφηθεί το αλεύρι.

    Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε µέσα αργά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε τη σάλτσα µέχρι να πήξει και να γίνει λεία σαν κρέµα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε µέσα το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνετε µέσα τα χτυπηµένα αβγά και το µοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε να ενωθούν. Απλώνετε τα µισά µακαρόνια στον πάτο του ταψιού και στρώνετε επάνω τον κιµά

    Σκεπάζετε µε τα υπόλοιπα µακαρόνια, τα περιχύνετε µε την µπεσαµέλ και τα πασπαλίζετε µε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε το παστίτσιο για 45 λεπτά περίπου, µέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και το αφήνετε να µείνει για 15 λεπτά έξω από το φούρνο πριν το σερβίρετε.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.

    Δείτε το με κλικ ΕΔΩΡολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.HOT Προσφορά My Vendora .