Πεντανόστιμες τυρόπιτες στο τηγάνι

    0
    115

    Πεντανόστιμες τυρόπιτες στο τηγάνι. Λαχταριστές, αφράτες και πεντανόστιμες τυρόπιτες στο τηγάνι. Εάν θέλετε ένα υπέροχο πρωϊνό για εσάς και την οικογένειά σας ή ένα ελαφρύ γεύμα που να το συνοδεύεται με μια μεγάλη σαλάτα.. Τότε σας προτείνω να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες τυρόπιτες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μια απλή και εύκολη συνταγή, με λίγα υλικά, που σας προτείνω να δοκιμάσετε.

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    • 1 κ.σ. ζάχαρη
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 200 γρ. ζεστό γάλα
    • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 200 γρ. φέτα ή ανθότυρο ή ανάμεικτα φέτα+ανθότυρο
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

     

    Εκτέλεση

    1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζεστό (όχι καυτό) γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζετε το ανακάτεμα και μόλις σφίξει το μείγμα το μεταφέρετε στο πάγκο εργασίας και το ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια έχετε μια ομογενοποιημένη ζύμη.
    2. Μεταφέρετε τη ζύμη πάλι στο μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε σε σχετικά ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Στη συνέχεια τη μεταφέρετε σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζετε σε 8 μέρη/μπαλάκια, φροντίζοντας να έχουν περίπου το ίδιο βάρος.
    3. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ανοίγετε ένα ένα τα μπαλάκια, βάλετε λίγη τριμμένη φέτα στο κέντρο τους και μετά κλείνετε το ζυμάρι προς το κέντρο ώστε να μην φύγει το τυρί. Τα κάνετε και πάλι μπαλάκια και τα πατάτε με το χέρι σας για να “ανοίξουν”.
    4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, λίγο ελαιόλαδο βάζετε 2-3 τυρόπιτες, ανάλογα με το μέγεθός τους και τις τηγανίζετε για 5-7 λ από κάθε μεριά ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα ανάλογα με το πάχος τους και πάρουν ένα μελί-χρυσό χρώμα και από τις 2 πλευρές.
    5. Τις σερβίρετε ως έχουν για να γευτείτε ένα τέλειο πρόχειρο γεύμα ή δείπνο ή περιχυμένες με μέλι για να απολαύσετε το τέλειο πρωϊνό.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Via: petros-syrigos.com

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !