Πολίτικο ραβανί με κρέμα. Σήμερα φτιάξαμε ένα πολύ γνωστό γλυκό ταψιού, το γνωστό μας ραβανί. Ωστόσο, δεν είναι η συνηθισμένη συνταγή διότι είναι από κάτω ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής από πάνω, πασπαλισμένη με κανέλα και φιστίκι. Η γεύση του είναι εξαιρετική και σας συστήνω να το δοκιμάσετε!
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- ** Για το σιρόπι
- 400 γρ ζάχαρη
- 600 ml νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Λίγο χυμό λεμονιού
- ** Για τη Βάση
- 7 αυγά
- 150 γρ ζάχαρη
- 120 ml γάλα
- 70 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 4-5 κόκκους μαστίχα
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 10 γρ μπέικιν
- ** Για την Κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 2 κρόκους
- 2 βανίλιες
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σιρόπι
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά την ζάχαρη μαζί με το νερό και 1 ξυλάκι κανέλα σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Βάση
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την βάση του γλυκού μας. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα χτυπάμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη σε ένα γουδί, μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζουμε το σιμιδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαστίχα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός, όπως δείχνει το βίντεο παρακάτω. Στην συνέχεια, τον βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 35×24 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Όταν έχει ψηθεί και το γλυκό μας είναι ακόμη καυτό το τρυπάμε και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Κρέμα
Τέλος, φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε λοιπόν το μισό γάλα (500 ml) να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη. Στο υπόλοιπο κρύο γάλα (500 ml) ενσωματώνουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Σουρώνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Απλώνουμε την ζεστή κρέμα πάνω από το κρύο γλυκό, σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ταυτόχρονα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας από το προηγούμενο βήμα απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Τέλος, σερβίρουμε με κανέλα και φιστίκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
👉: ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΡΑΒΑΝΙ
