Πολίτικο ραβανί με κρέμα

    0
    838

    Πολίτικο ραβανί με κρέμα. Σήμερα  φτιάξαμε ένα πολύ γνωστό γλυκό ταψιού, το γνωστό μας ραβανί. Ωστόσο, δεν είναι η συνηθισμένη συνταγή διότι είναι από κάτω ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής από πάνω, πασπαλισμένη με κανέλα και φιστίκι.  Η γεύση του είναι εξαιρετική και σας συστήνω να το δοκιμάσετε!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Παραδοσιακό αφράτο πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής!

    Συστατικά

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    • ** Για το σιρόπι
    • 400 γρ ζάχαρη
    • 600 ml νερό
    • 1 ξυλάκι κανέλα
    • Λίγο χυμό λεμονιού
    • ** Για τη Βάση
    • 7 αυγά
    • 150 γρ ζάχαρη
    • 120 ml γάλα
    • 70 γρ γιαούρτι στραγγιστό
    • 4-5 κόκκους μαστίχα
    • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
    • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
    • 10 γρ μπέικιν
    • ** Για την Κρέμα
    • 1 λίτρο γάλα
    • 200 γρ ζάχαρη
    • 100 γρ κορν φλάουρ
    • 2 κρόκους
    • 2 βανίλιες
    • 200 ml κρέμα γάλακτος

     

    Εκτέλεση

    Σιρόπι

    Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά την ζάχαρη μαζί με το νερό και 1 ξυλάκι κανέλα σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.

    Βάση

    Στην συνέχεια φτιάχνουμε την βάση του γλυκού μας. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

    Έπειτα χτυπάμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη σε ένα γουδί, μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζουμε το σιμιδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαστίχα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός, όπως δείχνει το βίντεο παρακάτω. Στην συνέχεια, τον βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 35×24 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Όταν έχει ψηθεί και το γλυκό μας είναι ακόμη καυτό το τρυπάμε και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

    Κρέμα

    Τέλος, φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε λοιπόν το μισό γάλα (500 ml) να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη. Στο υπόλοιπο κρύο γάλα (500 ml) ενσωματώνουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Σουρώνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αρωματίζουμε με τις βανίλιες.

    Απλώνουμε την ζεστή κρέμα πάνω από το κρύο γλυκό, σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

    Ταυτόχρονα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας από το προηγούμενο βήμα απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα.

    Τέλος, σερβίρουμε με κανέλα και φιστίκι.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Ραβανί αφράτο πεντανόστιμο

    👉: ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΡΑΒΑΝΙ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΚεμπάπ με τυρί και μπέικον
    Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια σαν κρουασάν!!
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!