Πολύσπορα ψωμάκια με λαχανικά χωρίς γλουτένη. Θέλετε ένα ψωμάκι νόστιμο, με τα σποράκια του αλλά κυρίως χωρίς γλουτένη διότι έχετε δυσανεξία στην πρωτεΐνη αυτή του σιταριού;;
Θρεπτικά η γλουτένη αποτελεί μια πρωτεΐνη υψηλής αξίας στην διατροφή του ανθρώπου αλλά εάν δεν ενοχλεί κάποιον δεν έχει λόγο να την αποφεύγει.
Συστατικά
Υλικα για 12 ψωμακια
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
2 κούπες φαγόπυρο
1 κούπα νιφάδες βρόμης
1/3 κούπας κοπανισμένος λιναρόσπορος
αλάτι 1 κ.γ.
Μίγμα μαγιάς
1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα χλιαρό νερό
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
Σποράκια
σουσάμι 1 κ.σούπας
ηλιόσπορο 1 κ.σούπας
σπόροι κάνναβης 1 κ.σούπας
Λαχανικά
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 μικρή ντομάτα
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
άνηθο, μαϊντανό μισή χούφτα
Εκτέλεση
- Σε μπολ αναμιγνύουμε το μίγμα μαγιάς και αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει.
- Σε μουλτι χτυπάμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Τρίβουμε το κολοκύθι και το καρότο και ψιλοκόβουμε την ντομάτα.
- Ενώνουμε τα άλευρα, τον λιναρόσπορο, το αλάτι και το μίγμα μαγιάς. Προσθέτουμε τον άνηθο με τον μαϊντανό, τα λαχανικά & τα σποράκια. Ζυμώνουμε σε μια μάζα και χωρίζουμε σε 12 κομμάτια με το μαχαίρι.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα για cupcakes ή και μόνα τους πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Έτοιμα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προσαρμογή από συνταγή: https://www.puremomentum.gr/