ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΓΚΑΝΑΣ (ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ). Η γκανάς ή γκανάζ είναι σάλτσα σοκολάτας και χρησιμοποιείται ως η βάση για σοκολατάκια και τρούφες σοκολάτας.
Η λέξη γκανάς (ganache) προέρχεται από τα Γαλλική και αναφέρεται σε λιωμένη σοκολάτα (κανονική ή λευκή) με κρέμα γάλακτος, που χρησιμοποιείται ακόμη για να γλασάρουμε κέικ, σαν γέμιση σε γλυκά, να φτιάξουμε ή καλύψουμε τρούφες, να φτιάξουμε μους ή για αραιή σάλτσα σοκολάτας.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
- 150 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 20 γραμ. βούτυρο
- 1 κουταλιά μέλι
- 200 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)
Εκτέλεση
Για τη γκανάς σοκολάτας, βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η γκανάς.
Προσοχή, αν δε λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ! Όσο είναι ζεστή είναι και ρευστή. Όταν κρυώσει σταθεροποιείται.
Τη γκανάς σοκολάτας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για επικάλυψη και γέμιση σε κέικ και cupcakes
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
[the_ad id=”2432″