Σοκολατένια καρυδόπιτα Σμυρναΐικη

    0
    362

    Σοκολατένια καρυδόπιτα Σμυρναΐικη. Μια παλιά συνταγή για Σοκολατένια καρυδόπιτα Σμυρναΐικη. που τη μαστιχωτή υφή της την χρωστά στο μπόλικο καρύδι και το άρωμά της στη σοκολάτα. Μπορείτε να την συνοδεύσετε με παγωτό κρέμα ή βανίλια και σάλτσα καρυδιού.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    Μερίδες:30 κομμάτια
    Χρόνος προετοιμασίας:25′
    Χρόνος μαγειρέματος:35′
    Έτοιμο σε: 60′
    • ** Για την καρυδόπιτα
    • 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
    • 640γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
    • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
    • 6 αβγά
    • 2 κουτ. σούπας κανέλα
    • ¼ φλιτζανιού νισεστέ
    • ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
    • ** Για τη σάλτσα σοκολάτας
    • ψίχα από12-15 καρύδια
    • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
    • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
    • Για το σερβίρισμα παγωτό κρέμα ή βανίλια

     

    Εκτέλεση

    Χωρίζετε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Μετά ανακατεύετε την αλεσμένη καρυδόψιχα με το νισεστέ και τη μισή ζάχαρη.

    Χτυπάτε στο μίξερ του κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και προσθέτετε την κανέλα, το μίγμα της καρυδόψιχας, την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά. Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.

    Χτυπάτε και τα ασπράδια σε ξεχωριστό σκεύος ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας τη σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ºC. Στρώνετε το ταψί του φούρνου της κουζίνας σας με λαδόχαρτο και αδειάζετε από πάνω το γλυκό. Ισιώνετε την επιφάνεια με μία σπάτουλα την οποία βουτάτε πρώτα σε νερό ή μπράντι.

    Ψήνετε την καρυδόπιτα στο φούρνο για 35 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό, το κόβετε και το πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη ζάχαρη.

    Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Αλέθετε τα καρύδια. Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε τη σοκολάτα.

    Αφήνετε να λιώσει πάνω σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μίγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε.

    Σερβίρετε από ένα κομμάτι καρυδόπιτας, προσθέτετε μία μπάλα παγωτό και περιχύνετε αμέσως με λίγη σάλτσα.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    the_ad id=”2668″]

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !