Σπαγγέτι Kαρμπονάρα

    0
    269

    Σπαγγέτι Kαρμπονάρα. Mια από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές που θα βρείτε για ένα από τα πιο λατρεμένα πιάτα ζυμαρικών. Συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα με αυγό, φυσικά!

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! ? https://rb.gy/lxme6j

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ? ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    • 300 γρ Σπαγγέτι
    • 100 γρ Guanciale (γκουαντσιάλε)
    • 1 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο3
    • 3 κρόκους αυγών
    • 2 κ.τ.σ παγωμένο νερό
    • 150 γρ τυρί Πεκορίνο Ιταλικό (Pecorino Romano).
    • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

     

    Εκτέλεση

    1. Κόβουμε το guanciale σε κύβους.
    2. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά
    3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
    4. Σε ένα μπολ xτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το κρύο νερό, το τριμμένο τυρί και το πιπέρι.
      Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξετε και προσθέστε στο τηγάνι με το τραγανό μπέικον.
    5. Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά για να καλύψετε τα πάντα. Βγάλτε τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
    6. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα αυγών και τυριών.
    7. Ανακατέψτε για να καλύψετε τα ζυμαρικά και βάλετε το τηγάνι πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που χοχλάζει και συνεχίσετε ανακατεύοντας μέχρι τα αυγά να χυλώσουν και να γλασάρουν καλύπτοντας τα μακαρόνια.
    8. Σερβίρετε τα πασπαλισμένα με τυρί και χοντροαλεσμένο μαύρο πιπέρι

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Tips:

    Προσοχή όταν θα ρίξετε το μείγμα αυγών μέσα δεν πρέπει να είναι καυτά τα ζυμαρικά γιατί θα γίνει ομελέτα.
    Μην παραμελήσετε το στάδιο που βάζουμε το τηγάνι πάνω απ την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, πρέπει να είναι στον ατμό όχι στο μάτι γιατί θα καεί το αυγό.

    Το ιδανικό αλλαντικό είναι το guanciale, αυθεντικό ιταλικό αλλαντικό από μάγουλα χοιρινού, με αρκετό λίπος που βοηθάνε στο να έχει αυτή την υπέροχη γεύση η καρμπονάρα μας!

    Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον με λίπος ή πανσέτα χοιρινή σε ανάλογο πάχος, για να μπορεί να “δουλευτεί” στο τηγάνι σας εύκολα!

    Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα με αυγό, που σίγουρα θα πρέπει να τη δοκιμάσετε για να αισθανθείτε αυτή τη μοναδική αίσθηση της ιταλικής αυτής μακαρονάδας! Μπορείτε να την κάνετε και με πένες και όσοι από εσάς αντιπαθούν το αυγό, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα και να κάνε την καρμπονάρα σας με κρέμα γάλακτος και μπέικον!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !