Συνταγή Crème Brûlée στην αεροφριτέζα. Το Air Fryer Crème Brûlée είναι ένα απολαυστικό και κρεμώδες επιδόρπιο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Αυτή η συνταγή σερβίρει 4 και γίνεται εύκολα. Φτιαγμένο με μόνο μια χούφτα υλικά, αυτό το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο μαγειρεύεται στην τελειότητα στη φριτέζα αέρα, με αποτέλεσμα μια λεία και μεταξένια υφή.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Εξοπλισμός
Μπολ ανάμειξης
Σύρμα
Μεζούρες και κουτάλια
6 Κεραμικά Ράμεκινς των 170 γρμ
Αλουμινόχαρτο
Πλαστικό περιτύλιγμα
Φακός κουζίνας ή κρεατοπαραγωγής
Συστατικά
Κρόκοι αυγών τεμ 4
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1⅔ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, ζεστή αλλά όχι βραστή
1-2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη (για καραμελοποίηση)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μαζί.
Ανακατεύουμε σταδιακά τη βανίλια και την παχύρρευστη κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά.
Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ τεσσάρων ραμεκίν 6 ουγκιών και καλύψτε κάθε ραμεκίν σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους (150°C). Μόλις προθερμανθούν, τοποθετούμε μέσα τα ραμεκίν και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χωρίς να ανοίξετε το καλάθι της φριτέζας, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους (120°C) και ψήστε άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, αλλά το κέντρο να είναι ελαφρώς τρεμάμενο.
Βγάζουμε τα ραμεκίν από τη φριτέζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσουν, σκεπάστε τα ραμεκίν με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίστε μια λεπτή στρώση κρυσταλλική ζάχαρη πάνω από κάθε ramekin. Χρησιμοποιώντας έναν πυρσό κουζίνας ή κοτόπουλα, καραμελώστε τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσοκαφέ κρούστα .
Σερβίρετε αμέσως.
Θερμίδες: 403 kcal Υδατάνθρακες: 18 γρ Πρωτεΐνη: 3 γρ Λίπη: 36 γρΚορεσμένα λιπαρά: 23 γρ Πολυακόρεστα λιπαρά: 2 γρ Μονοακόρεστα λιπαρά: 9 γρ Χοληστερόλη: 123 mg Νάτριο: 28 mg Κάλιο: 97 mg Ζάχαρη: 18 γρ Βιταμίνη Α: 1472 IU Βιταμίνη C: 1 mgΑσβέστιο: 67 mgΣίδηρος: 0,1 mg
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ AIR FRYER CRÈME BRÛLÉE
Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονικό φούρνο αντί για φριτέζα για αυτή τη συνταγή;
Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό φούρνο αντί για φριτέζα αέρα. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους (150°C) και ψήστε τα ramekins για 30-35 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, αλλά το κέντρο να είναι ελαφρώς τρεμάμενο.
Πόσο καιρό χρειάζεται να παραμείνει στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα;
Η κρέμα μπρουλέ πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα, για να δέσει σωστά η κρέμα.
Μπορώ να φτιάξω αυτή τη συνταγή νωρίτερα;
Ναι, μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή νωρίτερα. Ετοιμάζουμε το μείγμα της κρέμας και το ρίχνουμε στα ραμεκίν. Σκεπάζουμε τα ραμεκίν με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.
Μπορώ να το παγώσω;
Δεν συνιστάται καθώς μπορεί να επηρεαστεί η υφή και η συνοχή. Η κατάψυξη και η απόψυξη μπορεί να κάνουν την κρέμα να γίνει υδαρής ή κοκκώδης, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική γεύση και υφή.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://www.alsothecrumbsplease.com