Τάρτα με μους σοκολάτας και βάση απο μπισκότα

    0
    507
    Syntages-matinas.gr-Τάρτα με μους σοκολάτας και βάση απο μπισκότα
    Syntages-matinas.gr-Τάρτα με μους σοκολάτας και βάση απο μπισκότα
    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Ψωμί στη γάστρα με τραγανή κρούστα (Video)

    Η συνταγή που θα σας κάνει να παραμιλάτε από την πρώτη μπουκιά! Αυτή εδώ η τάρτα με μους σοκολάτας είναι πολύ εύκολη, με απαλή σοκολατένια υφή και αξεπέραστη γλυκιά γεύση. Για τη βάση της τάρτας χρησιμοποιούμε μπισκότα digestive πράγμα που την κάνει πολύ εύκολη να τη φτιάξουμε μια και χρειάζεται ψήσιμο για μερικά λεπτά μόνο. Μην χάνετε χρόνο, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε!

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Συστατικά

    2 κούπες κρέμα
    1 πουτίγκα
    100 γρ. κουβερτούρα
    3 κ.σ. λικέρ
    1 κούπα φουντούκια
    Μιάμιση κούπα μπισκότα
    50 γρ. ζάχαρη
    25 γρ. μαργαρίνη

    Για τη γέμιση

    • 2 κούπες φυτική κρέμα
    • 1 πουτίγκα στιγμής με άρωμα σοκολάτας
    • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
    • 3 κ.σ. λικέρ
    • 1 κούπα φουντούκια, ψημένα κι αλεσμένα

    Για την τάρτα

    • Μιάμιση κούπα αλεσμένα μπισκότα Digestive
    • 50 γρ. ζάχαρη
    • 25 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη

    Εκτέλεση συνταγής

    Πρώτα από όλα, ετοιμάζουμε την τάρτα.

    Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη.

    Στην συνέχεια, αλείφουμε με μαργαρίνη μια ταρτιέρα 22 εκατοστών και στρώνουμε μέσα τα μπισκότα, πατώντας τα, να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα.

    Ψήνουμε την τάρτα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 8 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

    Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά, ώσπου να πήξουν και ν’ αφρατέψουν.

    Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα απαλά τα αλεσμένα φουντούκια.

    Τέλος, αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα κι την αφήνουνε να σταθεί 3 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο, να σφίξει.

    Καλή απόλαυση!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Αρνάκι σε Λαδόκολλα

    Συμβουλές

    • Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, την σερβίρουμε στολισμένη με φυτική σαντιγί και καρουλάκια σοκολάτας.
    • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος λικέρ θέλουμε (Amaretto, Grand Marnier κλπ.).


    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Syntages-matinas.gr-Τάρτα με μους σοκολάτας και βάση απο μπισκότα
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !