Το καλύτερο κέικ στον κόσμο είναι το Norwegian Verdens Beste

    0
    127
    Print Friendly, PDF & Email

    Το καλύτερο κέικ στον κόσμο είναι το Norwegian Verdens Beste. Αυτό το κέικ αποτελείται από δύο στρώσεις από μαλακό παντεσπάνι βανίλιας που ολοκληρώνεται με τραγανή ψημένη μαρέγκα και καβουρδισμένα αμύγδαλα γεμάτα με μια λεία και κρεμώδη κρέμα βανίλιας και σαντιγί. Δεν είναι περίεργο γιατί αυτό το κέικ ονομάστηκε Verdens Beste που σημαίνει το καλύτερο κέικ του κόσμου καθώς με την υπέροχη γεύση και την υφή του είναι πραγματικά μια απολαυστική εμπειρία.

     

    Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη στην προετοιμασία. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διακόσμηση καθώς είναι ήδη πολύ όμορφο λόγω της τραγανής μαρέγκας και των καβουρδισμένων αμύγδαλων σε νιφάδες από πάνω. Ελπίζω πραγματικά να δοκιμάσετε αυτό το νορβηγικό κέικ – Verdens Beste και να απολαύσετε!

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
    ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 λεπτά
    ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ώρα
    ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 μερίδες

    Συστατικά

    Παντεσπάνι βανίλιας

    6 κουταλιές της σούπας (80 g) βούτυρο , θερμοκρασία δωματίου
    1/3 φλιτζάνι (70 γρ.) ζάχαρη
    3 κρόκοι αυγών
    3 κουταλιές της σούπας (45 ml) γάλα
    1 κουταλάκι του γλυκού (5 g) εκχύλισμα βανίλιας
    2/3 φλιτζάνι (80 g) αλεύρι
    1 κουταλάκι του γλυκού (4 g) μπέικιν πάουντερ
    1/4 κουταλάκι του γλυκού (1g) αλάτι

    Για μαρέγκα

    3 ασπράδια αυγών
    1/4 κουταλάκι του γλυκού (1g) αλάτι
    1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) χυμό λεμονιού
    3/4 φλιτζανιού (150 γρ.) ζάχαρη
    1/2 φλιτζάνι (40 γρ.) φέτες αμύγδαλου

    Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας

    2 φλιτζάνια (480 ml) γάλα
    1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
    1/4 φλιτζάνι (30 g) άμυλο καλαμποκιού
    1 κουταλιά της σούπας (10g) αλεύρι
    3 κρόκοι αυγών
    Πρέζα αλάτι
    2 κουταλιές της σούπας (10g) εκχύλισμα βανίλιας
    1 ¼ φλιτζάνι (300 g) σαντιγί
    1/2 κουταλιά της σούπας (5 g) ζελατίνη σε σκόνη
    2 κουταλιές της σούπας (30 ml) κρύο νερό

    Για Διακόσμηση
    Ζάχαρη άχνη

     

    Εκτέλεση

    Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας για να έχει χρόνο να κρυώσει πριν ετοιμάσετε τη γέμιση.

    Βάζετε το γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει.
    Εν τω μεταξύ χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε να ενωθούν.

    Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα στο μείγμα των αυγών και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει και να πήξει.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε εκχύλισμα βανίλιας.

    Αδειάζετε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ, σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη, πιέζοντάς την απευθείας στην επιφάνεια της κρέμας ζαχαροπλαστικής για να μην σχηματιστεί πέτσα στην επιφάνεια. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Φρυγανίζουμε τις νιφάδες αμυγδάλου σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε το στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 165°C  και λαδώστε τον πάτο και τις πλευρές δύο ταψιών 20 cm και στρώστε με λαδόκολλα.

    Ετοιμάζουμε τις στρώσεις του κέικ με μαρέγκα από πάνω . Χωρίζουμε 3 ασπράδια από τους κρόκους. Αφήνω στην άκρη.

    Σε ένα μεγάλο μπολ κρέμα βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. Ενσωματώνουμε τους κρόκους των αυγών έναν κάθε φορά. Προσθέστε γάλα και εκχύλισμα βανίλιας.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα του βουτύρου.

    Μοιράζετε το κουρκούτι ομοιόμορφα στα προετοιμασμένα ταψιά και αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμαστεί η μαρέγκα.
    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ενσωματώνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

    Μοιράζουμε τη μαρέγκα πάνω από τη ζύμη του κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε από πάνω με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
    Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
    Ετοιμάζουμε τη γέμιση βανίλιας . Διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει για 5-10 λεπτά. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά, περιχύνουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας και ανακατεύουμε να ενωθούν.

    Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα της κρέμας ζαχαροπλαστικής.

    Συναρμολογήστε το κέικ . Γυρίστε το ένα κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος έτσι ώστε η πλευρά της μαρέγκας να είναι στραμμένη προς τα κάτω. Τοποθετήστε μια δαχτυλίδι για κέικ γύρω από το κέικ και στρώστε με ένα αντικολλητικό φύλλο.

    Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το κέικ και λειαίνουμε την κορυφή. Προσθέστε τη δεύτερη στρώση του κέικ με τη μαρέγκα προς τα πάνω.

    Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή ακόμα και όλη τη νύχτα.
    Πριν το σερβίρετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

    ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

    Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

     

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Προσαρμογή από συνταγή: www.homecookingadventure.com

     

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο X, ( formerly Twitter )