Τούρτα με σαβαγιάρ βουτηγμένα στο κακάο με γέμιση κρέμα με μερέντα και επικάλυψη λευκή με τριμμένη σοκολάτα η τρούφα η καβουρδισμένο αμύγδαλο
Συστατικά
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
- 24 σαβαγιάρ ζαχαροπλαστείου
- 2 κουτιά τενεκεδένια μορφατ η ερμολ κρύα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 μικρή μερέντα
- 2 βανιλετες
- 2 ποτήρια κακάο βρασμένο που θα φτιάξουμε με 4 κουταλιές κακάο και με 4 κουταλιές ζάχαρη που μόλις κρυώσει θα ρίξουμε 1 βανίλια και λίγες σταγόνες λικέρ.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα μορφατ δυνατά να αφρατέψει με το ζαχαρούχο και την 1 βανίλια.
Κρατάμε το 1/3 απο την κέρμα σε μπολ στο ψυγείο, και στην υπόλοιπη ρίχνουμε την μερέντα και χτυπάμε καλιά.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ για δευτερόλεπτα στο κακάο και τα στρώνουμε σε φόρμα σπαστή η σε ταπερ τετράγωνο που να κλείνει με καπάκι, ρίχνουμε την μίση κρέμα μερέντας μετά τα σαβαγιάρ πάλι βουτηγμένα μέσα στο κακάο την υπόλοιπη κρέμα μερέντας
Τέλος κάνουμε επικάλυψη με την την λευκή κρέμα που έχουμε στο ψυγείο είτε στρώνοντας με σπάτουλα είτε με κορνέ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
