Υπέροχο “Πολίτικο” Θεσσαλονίκης!!

    0
    332

    Υπέροχο “Πολίτικο” Θεσσαλονίκης!! Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα. Απίστευτο αποτέλεσμα. Σιροπιαστή βάση με άρωμα μαστίχας και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα !!! Γνωστό και ως πολίτικο Θεσσαλονίκης. 

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα

     Χρόνος: 30 λ + 30 λ ψήσιμο

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Χειροποίητο ψωμί Ζέας

    Συστατικά

    • Για τη βάση:
    • 2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
    • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    • 250 ml φρέσκο γάλα
    • 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα
    • 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
    • Για το σιρόπι:
    • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    • 2 φλ. τσαγιού νερό
    • Για την κρέμα:
    • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
    • 600 ml γάλα [ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας]
    • κανέλα για πασπάλισμα

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε [ή τοποθετούμε λαδόκολλα] σε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.
    2. Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και τη σόδα (διαλυμένη στο γάλα) και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
    3. Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
    4. Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8′ [από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού] κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη κρύα βάση. Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
    5. Για τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ 5′ το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέιγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

     

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Via: olgascuisine.blogspot.com

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !