Zeppole! Τα διάσημα Ιταλικά σου με κρέμα !

    0
    437

    Zeppole! Τα διάσημα Ιταλικά σου με κρέμα ! Είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα. Είναι τα σουδάκια με κρέμα άλλα σε μια άλλη εκδοχή. Πιο λαχταριστά θα έλεγα και από γεύση αφρός!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Υπέροχο “Πολίτικο” Θεσσαλονίκης!!

     

    Συστατικά

    Για να φτιάξουμε τα zeppole θα χρειαστούμε :

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Για τη ζύμη:

    1 φλιτζάνι νερό 200ml

    115 γραμμάρια βούτυρο

    1 ⅓ φλιτζάνι αλεύρι περίπου 170 γραμμάρια

    4 μεσαία αυγά

    ½ κουταλάκι αλάτι

    Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

    Υλικά:

    500 ml γάλα

    3 κρόκους αυγών

    100 γραμμάρια ή 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

    60 γραμμάρια ή ½ φλιτζάνι κορν φλάουρ περίπου

    40 γραμμάρια βούτυρο

    1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

    Για Διακόσμηση:

    Άχνη ζάχαρη

    κερασάκια γλασσέ

     

    Εκτέλεση

    Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

    Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη.

    Προσθέστε το κορν φλάουρ την βανίλια και ½ φλιτζάνι από το γάλα.

    Ανακατέψτε. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί χωρίς να το βράσετε.

    Χαμηλώστε την φωτιά ρίξτε το μείγμα ζάχαρης -κρόκων.

    Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας και για να αποφύγετε το σχηματισμό σβόλων .

    Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου η κρέμα αρχίσει να γίνεται αρκετά παχιά .

    Μόλις δείτε ότι η κρέμα αρχίζει να πήζει προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε.

    Μεταφέρετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με μεμβράνη .

    Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

    Για την ζύμη των Zeppole

    Σε ένα μεσαίο σκεύος κουζίνας ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.

    Φέρτε σε βρασμό. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε το αλεύρι αμέσως.

    Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα.

    Συνεχίστε να ανακατεύετε και να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.

    Μεταφέρετε τη ζύμη σε μίξερ.

    Χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης χτυπήστε το για μερικά λεπτά και αφήστε τη ζύμη να κρυώσει.
    Μόλις η ζύμη κρυώσει αρκετά ρίξτε τα αυγά ένα κάθε φορά. Προσθέστε το επόμενο αυγό ΜΟΝΟ μόλις το προηγούμενο ενσωματωθεί πλήρως.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα αυτά μπορούν να γίνουν και με το χέρι χωρίς τη χρήση του μίξερ.

    Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μεγάλη άκρη σε σχήμα αστεριού.

    Ψήσιμο
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C αντιστάσεις.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Καλαμάρι πιπεράτο

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
    ΑΠΟ: https://syntagesgiapaidia.blogspot.com

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα με Stevia
    Επόμενο άρθροDry Pornstar Martini
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!