Zeppole! Τα διάσημα Ιταλικά σου με κρέμα ! Είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα. Είναι τα σουδάκια με κρέμα άλλα σε μια άλλη εκδοχή. Πιο λαχταριστά θα έλεγα και από γεύση αφρός!
Συστατικά
Για να φτιάξουμε τα zeppole θα χρειαστούμε :
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι νερό 200ml
115 γραμμάρια βούτυρο
1 ⅓ φλιτζάνι αλεύρι περίπου 170 γραμμάρια
4 μεσαία αυγά
½ κουταλάκι αλάτι
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά:
500 ml γάλα
3 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ή 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
60 γραμμάρια ή ½ φλιτζάνι κορν φλάουρ περίπου
40 γραμμάρια βούτυρο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για Διακόσμηση:
Άχνη ζάχαρη
κερασάκια γλασσέ
Εκτέλεση
Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη.
Προσθέστε το κορν φλάουρ την βανίλια και ½ φλιτζάνι από το γάλα.
Ανακατέψτε. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί χωρίς να το βράσετε.
Χαμηλώστε την φωτιά ρίξτε το μείγμα ζάχαρης -κρόκων.
Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας και για να αποφύγετε το σχηματισμό σβόλων .
Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου η κρέμα αρχίσει να γίνεται αρκετά παχιά .
Μόλις δείτε ότι η κρέμα αρχίζει να πήζει προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε.
Μεταφέρετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με μεμβράνη .
Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Για την ζύμη των Zeppole
Σε ένα μεσαίο σκεύος κουζίνας ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.
Φέρτε σε βρασμό. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε το αλεύρι αμέσως.
Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε και να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μίξερ.
Χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης χτυπήστε το για μερικά λεπτά και αφήστε τη ζύμη να κρυώσει.
Μόλις η ζύμη κρυώσει αρκετά ρίξτε τα αυγά ένα κάθε φορά. Προσθέστε το επόμενο αυγό ΜΟΝΟ μόλις το προηγούμενο ενσωματωθεί πλήρως.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα αυτά μπορούν να γίνουν και με το χέρι χωρίς τη χρήση του μίξερ.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μεγάλη άκρη σε σχήμα αστεριού.
Ψήσιμο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C αντιστάσεις.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΑΠΟ: https://syntagesgiapaidia.blogspot.com