Ζουμερή σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλα κρούστας! Φτιάξτε την αυθεντική, ζουμερή και σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλα κρούστας!
Συστατικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
1 κούπα τσ. ζαχαρη
1/2 κούπα τσ. καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα τσ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
250 γρ γιαούρτι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
Για το σιρόπι
Χρησιμοποιούμε μεγαλύτερη κούπα μέτρησης (τύπου νές καφέ)
2 κούπες και κάτι ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ γεμάτη μέλι(ανθόμελο κατά προτίμηση)
1 ξυλάκι κανέλας
Λίγες φλούδες κομμένες μικρές (που χρησιμοποιήθηκαν για ντεκόρ)
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Κρατάμε 2 με 3 φύλλα ολόκληρα για τη βάση
Κόβουμε με ψαλίδι τα υπόλοιπα φύλλα σε κομματάκια
Απλώνουμε και αφήνουμε 3 με 4 ώρες να στεγνώσουν να ξεραθούν
Χτυπάμε το λάδι και το βούτυρο με τη ζάχαρη ν ασπρίσει καλά
Προσθέτουμε μέσα ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε
Κατόπιν το γιαούρτι ,ξύσμα ,μπέικιν, βανίλια
Αφήνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύοντας απαλά προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμένα φύλλα
Σε βουτυρωμένο ταψάκι απλώνουμε στη βάση τα ολόκληρα φύλλα
Τότε απλώνουμε επάνω το μίγμα μας, και ψήνουμε σε μέτριο έως χαμηλό φούρνο(ανάλογα το φούρνο σας) στους 160 -170 30 -35′
Όταν ψηθεί και κρυώσει ελαφρώς ,σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι κουταλιά κουταλιά
(Μη σας φανεί πολύ το σιρόπι θα το πιει)
Κρατάμε μόνο στο σκεύος 2 με 3 κ.σ σιρόπι να δώσουμε μια βράση στις φλούδες για το ντεκόρ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάνα Ντελή-Χρυσές Συνταγές”
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!