Πώς να φτιάξετε τυρί ρικότα

0
509
Syntages-matinas.gr-Πώς-να-φτιάξετε-τυρί-ρικότα
Syntages-matinas.gr-Πώς-να-φτιάξετε-τυρί-ρικότα

Πώς να φτιάξετε τυρί ρικότα. Είναι πανεύκολο, απλό και κυρίως φτιαγμένο στο σπίτι! Είναι ένα υπέροχο μαλακό, ελαφρύ, κρεμώδες τυρί, με ελαφρως γλυκιά γεύση! Η συνταγή είναι πολύ απλή και σε μερικές ώρες θα μπορείτε να απολαύσετε το δικό σας σπιτικό φρέσκο τυρί..

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
Πώς να λιώσω σωστά τη σοκολάτα

༺ Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο 𝓨𝓸𝓾𝓣𝓾𝓫𝓮

Ακολουθήστε με στο 𝕴𝖓𝖘𝖙𝖆𝖌𝖗𝖆𝖒!!! 🍮 🍓 ༻

Ακολουθήστε με στο Twitter !!! 🍮 🍓 ༻

 

Η Ricotta είναι εκπληκτικά απλή στην παρασκευή της στο σπίτι και απαιτεί μόνο τρία συστατικά: γάλα, χυμό λεμονιού και αλάτι.

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

tinaki_1983_qr
tinaki_1983_qr

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

Η χρήση πλήρους γάλακτος όχι μόνο δίνει στη ρικότα την πλούσια, κρεμώδη αίσθηση του στόματος, αλλά έχει και καλύτερη απόδοση από το ημιαποβουτυρωμένο.

Το κύριο πλεονέκτημα του να φτιάξεις μόνη σου τη ρικότα είναι ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο της ποσότητας που φτιάχνεις και επίσης πόσο χρόνο την αφήνεις να στραγγίξει, αλλοιώνοντας την τελική υφή.

Συστατικά

1 λίτρο πλήρες γάλα
20 ml αποσταγμένο ξύδι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο με μια πρέζα αλάτι και αρχίζουμε να ζεσταίνουμε

 

Φέρνουμε στους 93°C και ανακατεύουμε με το αποσταγμένο ξύδι ή το χυμό λεμονιού

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά πριν το αφήσουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά

Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε το συμπαγές τυρόπηγμα από το τηγάνι, αφήνοντας τον κιτρινωπό ορό γάλακτος στον πάτο. Τοποθετούμε τα στερεά τυρόπηγμα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι
Αφαιρούμε το συμπαγές τυρόπηγμα με μια τρυπητή κουτάλα

Αφήστε το να στραγγίξει για 30 λεπτά για απαλή ρικότα έως όλη τη νύχτα για πολύ πιο σφιχτή υφή

Αποθηκεύστε τη ρικότα στο δοχείο που έχετε επιλέξει και βάλτε το στο ψυγείο. Χρήση εντός 3 ημερών

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
Τι σημαίνει όταν κρυσταλλώνει το μέλι;

Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: www.greatbritishchefs.com

Syntages-matinas.gr-Πώς-να-φτιάξετε-τυρί-ρικότα
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !