Πώς να λιώσω σωστά τη σοκολάτα

0
357
5
(34)
Πώς να λιώσω σωστά τη σοκολάτα Το λιώσιμο της σοκολάτας γίνεται με δύο τρόπους: σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Ιδού μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για πετυχημένες συνταγές γλυκών με επικάλυψη σοκολάτας.

 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
7 Απλά tips μαγειρικής για αρχάριους!

Η  σωστή σοκολάτα
Η καλύτερη σοκολάτα για να λιώσει ομοιόμορφα και να χρησιμοποιηθεί σε επικάλυψη είναι η κουβερτούρα που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.

Σε μπεν μαρί
Η σοκολάτα πρέπει να είναι κομμένη σε μικρά, ισομεγέθη κομμάτια, καθώς έτσι θα λιώσει ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα μεταλλικό μπολ- τελείως στεγνό- κι αυτό πάνω σε μια κατσαρόλα νερό που είναι καυτό, αλλά χωρίς να βράζει….

Το μπολ δεν ακουμπάει πάνω στο νερό, απλά οι ατμοί του νερού έρχονται σε επαφή με το μπολ. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη σπάτουλα τη σοκολάτα και μόλις αρχίσει να λιώνει αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε μερικές φορές ακόμα. Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη. Αν σβολιάσει η σοκολάτα, σκουπίζουμε τους ατμούς από τα τοιχώματα του μπολ, ρίχνουμε μερικές κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε προσεκτικά για να έχουμε την επιθυμητή υφή.

 

 

Σε φούρνο μικροκυμάτων
Τοποθετούμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένα με μεμβράνη. Βάζουμε το σκεύος για 1 λεπτό στα μικροκύματα σε χαμηλή ισχύ (συνήθως στο 50% της ισχύος του φούρνου). Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Ξαναβάζουμε το σκεύος στο φούρνο για μισό λεπτό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Μετά από 1-2 φορές η σοκολάτα θα έχει λιώσει και θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για όποιο γλύκισμα την χρειαζόμαστε.

 


 

Via: arttable.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 34

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιώ μέλι και όχι ζάχαρη;;;

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !