Η σωστή σοκολάτα
Η καλύτερη σοκολάτα για να λιώσει ομοιόμορφα και να χρησιμοποιηθεί σε επικάλυψη είναι η κουβερτούρα που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.
Σε μπεν μαρί
Η σοκολάτα πρέπει να είναι κομμένη σε μικρά, ισομεγέθη κομμάτια, καθώς έτσι θα λιώσει ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα μεταλλικό μπολ- τελείως στεγνό- κι αυτό πάνω σε μια κατσαρόλα νερό που είναι καυτό, αλλά χωρίς να βράζει….
Το μπολ δεν ακουμπάει πάνω στο νερό, απλά οι ατμοί του νερού έρχονται σε επαφή με το μπολ. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη σπάτουλα τη σοκολάτα και μόλις αρχίσει να λιώνει αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε μερικές φορές ακόμα. Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη. Αν σβολιάσει η σοκολάτα, σκουπίζουμε τους ατμούς από τα τοιχώματα του μπολ, ρίχνουμε μερικές κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε προσεκτικά για να έχουμε την επιθυμητή υφή.
Σε φούρνο μικροκυμάτων
Τοποθετούμε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένα με μεμβράνη. Βάζουμε το σκεύος για 1 λεπτό στα μικροκύματα σε χαμηλή ισχύ (συνήθως στο 50% της ισχύος του φούρνου). Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Ξαναβάζουμε το σκεύος στο φούρνο για μισό λεπτό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Μετά από 1-2 φορές η σοκολάτα θα έχει λιώσει και θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για όποιο γλύκισμα την χρειαζόμαστε.
Via: arttable.gr