Αφράτο κέικ με βανίλια και πορτοκάλι ( Video )

    0
    491

    Αφράτο κέικ με βανίλια και πορτοκάλι. Μια απλή και επιτυχημένη συνταγή για αφράτο γευστικό κέικ!!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Ατομικά Κεκάκια Πορτοκαλιού

     

     

    Υλικά

    1. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    2. 4-5 αυγά
    3. 440 γρ. Ζάχαρη
    4. 260 ml γάλα
    5. 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
    6. 250 γρμ βούτυρο ή μαργαρίνη

    Εκτέλεση

    1. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη.

      __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

      Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

      Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

      Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

      Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

      tinaki_1983_qr
      tinaki_1983_qr

      __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

      2. Στην συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.

      3. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.

      4. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και την βανίλια ή ξύσμα και ανακατεύουμε.

      5. Βάζουμε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ Νο 26 και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς C, στις αντιστάσεις για 55-65 λεπτά περίπου.

      TIP: Αν θέλετε να ψήσετε σε αέρα, τότε ο φούρνος σας πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 160 βαθμούς C, το κέικ πρέπει να μπει στην μεσαία σχάρα και χρειάζεται λιγότερο χρόνο ψησίματος από 1 ώρα, εκτός αν περιλαμβάνει στη ζύμη του μήλα, μπανάνες, καρότα και γενικά υλικά που αφήνουν υγρασία.

      ΚΑΙ !!!! δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου, αν δεν περάσει το πρώτο μισάωρο γιατί θα «καθίσει» και δεν θα φουσκώσει το κέικ.

      Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή λιώνουμε κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα και την στρώνουμε απο πάνω!

      Για πιο αφράτα κέικ

      Για πιο αφράτο κέικ, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο τέλος στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

      Για να μην κολλάει το κέικ στη φόρμα

      Για αποτελεσματικό βουτύρωμα της φόρμας του κέικ, πρώτα τη βουτυρώνουμε και στη συνέχεια τη παγώνουμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη. Έπειτα ρίχνουμε αρκετό αλεύρι, που κολλάει αμέσως στα παγωμένα τοιχώματα της φόρμας και τινάζουμε την περιττή ποσότητα.

      ~ Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί ~

      Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Στιγμιαίο κέικ γάλακτος. Έτοιμο σε 30 λεπτά

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !