Πεντανόστιμο κέικ Σοκολάτας με κρέμα… δοκιμάστε το οπωσδήποτε

    0
    116
    Print Friendly, PDF & Email

    Πεντανόστιμο κέικ Σοκολάτας με κρέμα… δοκιμάστε το οπωσδήποτε

     

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Υλικά:

    Για τη ζύμη (παντεσπάνι)

    4 αυγά
    Ζάχαρη 180 g
    Νερό 100 ml
    Αλεύρι 130 g
    Μπέικιν παουντερ1 κουταλάκι του γλυκού
    Κακάο 2-3 κουταλιές της σούπας

    Κρέμα:
    2 αυγά
    Ζάχαρη 60 g
    ζαχαρούχο γάλα 0,5 φλιτζάνι
    Βανίλια
    Αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας
    Γάλα 250 ml
    Βούτυρο 250 g

    Για για εμποτισμό:
    Γάλα 200 ml
    Ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας

    Γκανάς με βούτυρο γάλακτος

    300 γρ. σοκολάτα 55% κακάο
    250 ml κρέμα γάλακτος
    40 γρ. βούτυρο γάλακτος

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Τα συστατικά πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε πρέπει να είναι ακριβώς από το ψυγείο.
    Διαχωρίστε το ασπράδι και τον κρόκο από 4 αυγά.

    Χτυπάω τα ασπράδια και τον κρόκο σε δύο ξεχωριστά μπολ ταυτόχρονα.

    Βάλτε την μισή τη μισή ζάχαρη στον κρόκο και την άλλη μισή στα ασπράδια και συνεχίστε να τα χτυπάτε
    Τα ασπράδια γίνονται αφράτα και ο κρόκος πρέπει να έχει χρώμα βανίλιας.
    Θα πρέπει να αυξάνουν τον όγκο δύο ή τρεις φορές. Η ζάχαρη δεν θα διαλυθεί πλήρως.

    Βάλτε στον κρόκο 100 ml. νερό. Ανακάτεψε.
    Ενώ κτυπάτε τα ασπράδια σε αργή περιστροφή, προσθέστε τον κρόκο με νερό. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή μάζα. Κοσκινίστε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και ανακάτεψέ το.

    Η διάμετρος της φόρμας ψησίματος πρέπει να είναι 22 cm.
    Καλύψτε το κάτω μέρος της φόρμας ψησίματος με το χαρτί ψησίματος και αδειάστε εκεί τη ζύμη.

    Βάλτε τη φόρμα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Ελέγξτε το τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα πότε θα είναι έτοιμο.

     

    Ενώ το κέικ ψήνεται, φτιάχνουμε την κρέμα.

    Χτυπήστε με το χέρι δύο αυγά σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέστε 1/2 ποτήρι ζάχαρη και 1/2 ποτήρι ζαχαρούχο γάλα, βανίλια, αλεύρι και ανακάτεψέ το, προσθέστε λίγο το γάλα και ανακατεύουμε, μόλις έχετε μια ομοιογενή μάζα ρίξτε το υπόλοιπο γάλα, ανακατέψτε το και ανάψτε την φωτιά στην κουζίνα.

    Βράστε το σε χαμηλή ή μεσαία φωτιά. Μόλις αρχίσει να εξατμίζεται / βράζει, θα μειώσω τη φωτιά στο πιο αργό και θα συνεχίσω να ανακατεύω με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα.
    Πώς να καταλάβετε πότε πρέπει να μειώσετε τη φωτιά ??? Κοιτάξτε, η κρέμα στο κάτω μέρος άρχισε να πήζει. Τότε ήρθε η ώρα να μειώσετε τη θερμοκρασία και συνεχίστε να βράζει μέχρι να πήξει.

     

    Η κρέμα είναι έτοιμη βάλτε την σε ένα μπολ και μπορείτε να την κάνετε βελούδινη χτυπώντας την με ένα μπλέντερ χειρός. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
    Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό. Αργότερα θα χτυπήσουμε το βούτυρο και την κρέμα.

    Το παντεσπάνι είναι έτοιμο. Πρέπει να κρυώσει καλά. Αναμείξτε το ζεστό γάλα και ζάχαρη σε σκόνη.

    Ανακάτεψε το. Με αυτό το μίγμα θα μουσκέψετε το κέικ.
    Το κέικ είναι κρύο. Βγάλτε το από τη φόρμα και κόψτε το στα οριζόντια σε δύο μέρη.
    Αρχίστε να το μουσκεύετε με το γάλα μη το παρακάνετε!

    Εάν δεν είστε λάτρης των “υγρών” κέικ, παραλείψτε τον εμποτισμό.

    Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο. Προσθέστε 1 κουταλιά κρέμας και σιγά σιγα ρίξτε όλη την κρέμα στο μίξερ και χτυπήστε ελαφρά.
    Βάλτε το πρώτο, παντεσπάνι και χρησιμοποιήστε ένα τσέρκι γύρω από το κέικ βρέξτε το με 3-4 κουταλιές μίγμα με το γάλα.
    Απλώστε την κρέμα.

    Βάλτε από πάνω το δεύτερο στρώμα του κέικ αφαιρέστε το τσέρκι και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες … ή για μια νύχτα.

    Αφήστε το στην άκρη και ας φτιάξουμε την γκαναζ.

    Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα με ένα μεγάλο μαχαίρι, ή τρίψτε την στο τρίφτη ή ακόμα χρησιμοποιήστε σταγόνες σοκολάτας.
    Ζεσταίνετε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Ρίξτε την καυτή κρέμα επάνω από τη σοκολάτα και αφήστε την για 2 λεπτά. Ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα. Αφήστε την να κρυώσει καλά και χρησιμοποιήστε την για να επικαλύψετε το κέικ.


    Όταν γίνει σταθερό, θα βάλω το κέικ στον δίσκο σερβιρίσματος.

    Είναι θαυμάσιο και τρυφερό!

    Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ

    Καλή Επιτυχία

    ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ : Очень ВКУСНЫЙ ТОРТ ? “Kinder Pingui” | Chocolate Cake Recipe – YouTube

    via: xrysoskoufaki.gr

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

     

    Διάβασες ως εδώ;; Αν σου άρεσε …. Δημοσιευσέ τη συνταγή στο X, ( formerly Twitter )