Πηλιορείτικο Σπετζοφάι. Μεζές από τους λίγους, ιδανικός αυτή την εποχή που έχουμε ολόγλυκες μελιτζάνες και πιπεριές, αλλά και ζουμερές ντομάτες. Σκέτο θα συνοδεύσει την μπίρα μας, μαζί με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι θα γίνει ένα απίθανο γεύμα.
Υλικά:
-
- 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε φέτες πάχους 2 εκ.
- 4 πιπεριές μεγάλες, χοντροκομμένες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
- 4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες, χοντροκομμένες
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1/3 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Βήμα 2
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (αν χρειαστεί, σε δόσεις).
Βήμα 3
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με όσο λάδι πάρουμε από το τηγάνι, γιατί δεν θα προσθέσουμε άλλο λάδι στο μαγείρεμα.
Βήμα 4
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λουκάνικο, τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 5
Ρίχνουμε 200 ml νερό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
Βήμα 6
Δεν ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλα, για να μη λιώσουν τα λαχανικά, παρά μόνο σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα αν θέλουμε να ανακατευτούν.
Via: gastronomos.gr Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
