Ανάποδο κέικ με πορτοκάλια: Αφράτο, δροσερό και αρωματικό κέικ, μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή Ανάποδο κέικ πορτοκάλι. Πολύ αφράτο, δροσερό και αρωματικό κέικ.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Συστατικά
Για το σιρόπι:
150ml χυµό πορτοκάλι
150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 πορτοκάλια σε φέτες
Για το κέικ:
160γρ. σιµιγδάλι ψιλό
130γρ. αλεύρι Φαρίνα
2 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
250γρ. βούτυρο ανάλατο
250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
3 µεγάλα αυγά
100ml χυµό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C αέρα. Καλύπτετε τη βάση ενός ταψιού 23 εκατοστών µε αντικολλητικό χαρτί.
Βάζετε το χυµό, τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού σε µια κατσαρόλα. Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψετε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 8 λεπτά. Μεταφέρετε τις φέτες στη βάση του ταψιού, περιμετρικά, µέχρι να καλύψετε τη βάση (οι φέτες να µισο-καλύπτουν η µια την άλλη). Φυλάξτε το σιρόπι.
Ανακατέψτε σε ένα µπολ το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα µπλεντεράκι, αλέθετε τη φλούδα πορτοκαλιού µε τη ζάχαρη. Μεταφέρετε σε µπολ του µμίξερ και κτυπήστε µε το βούτυρο να ασπρίσουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, κτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια.
Προσθέτετε εναλλάξ το μίγμα µε το σιμιγδάλι και το χυμό πορτοκάλι, αρχίζοντας και τελειώνοντας µε το αλεύρι.
Μεταφέρετε το µίγµα στο ταψί πάνω από τις φέτες πορτοκαλιού.
Ψήνετε για 55-60 λεπτά µέχρι το κέντρο να είναι ψημένο. Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο και ενώ είναι ακόµη στο ταψί, το «ποτίζετε» µε το µισό σιρόπι. Το αφήνετε να σταθεί 15 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε µε το υπόλοιπο σιρόπι.
Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Via: https://xrysessyntages.com