Ανάποδο κέικ με πορτοκάλια

    0
    Ανάποδο κέικ με πορτοκάλια - Syntages-matinas.gr
    Ανάποδο κέικ με πορτοκάλια - Syntages-matinas.gr

    ΠΑΤΗΣΕ ΛΑΙΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ 

    Ανάποδο κέικ πορτοκάλια: Αφράτο, δροσερό και αρωματικό κέικ, μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή Ανάποδο κέικ πορτοκάλι. Πολύ αφράτο, δροσερό και αρωματικό κέικ.

    Θα χαρώ να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο YouTube! 👉 https://rb.gy/lxme6j

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ 🔔 ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ!!!!

    Συστατικά

    Για το σιρόπι:

    150ml χυµό πορτοκάλι

    150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

    2 πορτοκάλια σε φέτες

    Για το κέικ:

    160γρ. σιµιγδάλι ψιλό

    130γρ. αλεύρι Φαρίνα

    2 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ

    ½ κουταλάκι αλάτι

    250γρ. βούτυρο ανάλατο

    250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

    Φλούδα από 1 πορτοκάλι

    1 βανίλια

    3 µεγάλα αυγά

    100ml χυµό πορτοκάλι

     

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C αέρα. Καλύπτετε τη βάση ενός ταψιού 23 εκατοστών µε αντικολλητικό χαρτί.

    Βάζετε το χυµό, τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού σε µια κατσαρόλα. Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψετε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 8 λεπτά. Μεταφέρετε τις φέτες στη βάση του ταψιού, περιμετρικά, µέχρι να καλύψετε τη βάση (οι φέτες να µισο-καλύπτουν η µια την άλλη). Φυλάξτε το σιρόπι.

    Ανακατέψτε σε ένα µπολ το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

    Σε ένα µπλεντεράκι, αλέθετε τη φλούδα πορτοκαλιού µε τη ζάχαρη. Μεταφέρετε σε µπολ του µμίξερ και κτυπήστε µε το βούτυρο να ασπρίσουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, κτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια.

    Προσθέτετε εναλλάξ το μίγμα µε το σιμιγδάλι και το χυμό πορτοκάλι, αρχίζοντας και τελειώνοντας µε το αλεύρι.

    Μεταφέρετε το µίγµα στο ταψί πάνω από τις φέτες πορτοκαλιού.

    Ψήνετε για 55-60 λεπτά µέχρι το κέντρο να είναι ψημένο. Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο και ενώ είναι ακόµη στο ταψί, το «ποτίζετε» µε το µισό σιρόπι. Το αφήνετε να σταθεί 15 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε µε το υπόλοιπο σιρόπι.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Via: https://xrysessyntages.com

    Θες να μαθαίνεις πρώτος ό,τι συμβαίνει;

    Stay…tuned… Γράψου στη σελίδα μου  & αν θέλεις 🙂 και στην ομάδα μου  στο Facebook για να ενημερώνεσαι για νέες δημοσιεύσεις γιατί συνεχίζουμε δυναμικά δεν τελειώσαμε εδώ! 

    Θα χαρώ να εγγραφείς στο κανάλι μου στο 👉 : YOU TUBE

    Δες όλες τις συνταγές στο 👉 : PINTEREST

    Ρίξε μια ματιά 🙂 στο προφίλ μου στο: 👉 Facebook

    Ευχαριστώ!!! 

     

     

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here