Λαχταριστό κωκ ταψιού

    0
    407

    Λαχταριστό κωκ ταψιού. Mια απλή συνταγή για πεντανόστιμο κωκ ταψιού, το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Στην Ελλάδα, τα κωκάκια είναι από τα πιο δημοφιλή κεράσματα για γιορτές και απογευματινούς καφέδες και δεν υπάρχει ζαχαροπλαστείο που να μην έχει τα σε περίοπτη θέση.

     

    Ωστόσο, η σκέψη του να φτιάξουμε τα αγαπημένα γλυκά στο σπίτι φαντάζει λίγο κουραστική, σας έχω όμως μία εύκολη συνταγή για κωκ ταψιού η οποία θα σας λύσει τα χέρια καθώς θα αποφύγετε τον μπελά της συναρμολόγησης.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

     

    Συστατικά

    Για το παντεσπάνι:

    5 αυγά
    125 γρ ζάχαρη
    155 γρ αλεύρι Φαριναπ
    1 βανίλια

    Για την κρέμα:

    1 λίτρο γάλα
    5 κ.σ.ζαχαρη
    4 κ.σ.γεμ κορν φλαουρ
    2 κ.σ.γεμ.αλευρι
    1 βανίλια
    50 γρ βούτυρο

    Για το γλάσσο:

    250 γρ κουβερτουρα
    250 κρέμα γάλακτος πλήρης
    2 κ.σ.βούτυρο

     

    Εκτέλεση

    Για το παντεσπάνι:

    Χτυπάμε αυγά-βανίλια-ζάχαρη
    Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ
    Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί ρίχνουμε το μίγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
    Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το κόβουμε.

    Για την κρέμα:

    Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ
    Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη

    Για το γλάσσο:

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και στη συνέχεια σπάμε μέσα την κουβερτούρα
    Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε το βούτυρο
    Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λεία! Όταν κρυώσει ρίχνουμε το γλάσσο στο κρύο γλυκό

    Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από: www.iefimerida.gr

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !