Κουνουπιδοκεφτέδες Σικελίας, εξαιρετικοί για δίαιτα. Μόνο 50 Kcal!

    0
    185

    Κουνουπιδοκεφτέδες Σικελίας, εξαιρετικοί για δίαιτα. Μόνο 50 Kcal! Για ένα δεύτερο πιάτο ή ένα πιο νόστιμο, απαλό, γεμάτο γεύση και 100% χορτοφαγικό ορεκτικό, οι κουνουπιδοκεφτέδες Σικελίας είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για να φέρετε στο τραπέζι.  Επιπλέον, αυτό το απλό παρασκεύασμα είναι τόσο ελαφρύ και χαμηλών θερμίδων που είναι τέλειο για όσους κάνουν δίαιτα και όσους ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διατροφικό σχήμα. Είναι ιδανικό, χωρίς να στερήσετε μια απόλαυση,  όταν θέλετε να διατηρήσετε τη φυσική σας κατάσταση.

    Για να μην αναφέρουμε ότι χάρη στη σούπερ ντελικάτη γεύση τους, που θα κάνει τους πάντες να το λαχταράνε. Θα μπορείτε επίσης να πείσετε τα μικρά παιδιά να τρώνε λαχανικά φέρνοντάς τα στο τραπέζι με πιο δημιουργικό τρόπο ή καλύτερα με πιο ορεκτικό τρόπο από ότι συνήθως. Η παρασκευή τους είναι επίσης πολύ απλή και απαιτεί σχετικά μικρό χρόνο, επομένως αυτό είναι το ιδανικό πιάτο για όταν έχετε λίγη ή καθόλου επιθυμία να περάσετε ώρες στην κουζίνα.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
    Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά
    Μερίδες: περίπου 30 μπιφτέκια
    Θερμίδες: 50 ανά μπιφτέκι

    Συστατικά

    1 κιλό κουνουπίδι
    100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
    80 γρ τριμμένο Pecorino romano
    2 αυγα
    Πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο
    50 γραμμάρια αλεύρι
    50 γρ τριμμένη φρυγανιά
    Αρκετό μοσχοκάρυδο
    Αρκετό αλάτι και πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    Αρχικά γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι ( μην το παρακάνουμε ) και αφήνουμε να βράσει.
    Στο μεταξύ αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και τον πυρήνα από το κουνουπίδι, το πλένουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά , μετά το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

    Τώρα πάρτε ένα πιρούνι και πολτοποιήστε το κουνουπίδι σε ένα μπολ, προσθέστε τα αυγά, την παρμεζάνα, το πεκορίνο, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη φρυγανιά.

    Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, ώστε να αποκτήσουν μια απαλή αλλά όχι ελαστική υφή και μετά αρχίζουμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
    Μόλις γίνει αυτό, στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και μετά τοποθετήστε μέσα τα κεφτεδάκια που φτιάξατε.

    Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε λειτουργία αερισμού για 25 λεπτά στους 180°C.

    Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε αμέσως, γιατί κάνουν καλό αν τα απολαύσετε ζεστά.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

     

     

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. 
    Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩΡολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. με € 33,25 - VendoraHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι