Ψημένο κουνουπίδι όπως δεν το έχετε ξανακάνει. πιο νόστιμο από το κρέας. Μόνο 210 Kcal! Με κουνουπίδια στο φούρνο θα φτιάξετε ένα πραγματικό αριστούργημα που θα καταφέρει να κατακτήσει ακόμα και αυτούς που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα λαχανικά.
Μόλις το δοκιμάσουν, θα σας ζητήσουν να τα μαγειρεύετε συχνά . Δεν θα προλάβεις να τα βάλεις στα πιάτα του και θα σου ζητηθεί αμέσως ξανά.
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Επιπλέον, είναι επίσης ιδανικά για να τα σερβίρετε κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού δείπνου με τους φίλους σας. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι ιδιαίτερα ελαφριά , οπότε ακόμη και όσοι ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών (στην πραγματικότητα χαμηλών θερμίδων) μπορούν, προφανώς εντός ορισμένων ορίων, να απολαύσουν τη χαρά ενός νόστιμου πιάτου. Έπειτα, η προετοιμασία αποδεικνύεται πολύ εύκολη και γρήγορη, με άλλα λόγια ο βαθμός δυσκολίας είναι τόσο χαμηλός που δεν χρειάζεται να είσαι star chef για να πραγματοποιήσεις τη διαδικασία.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 210 ανά φέτα
Συστατικά
150 gr τυρί scamorza κομμένο σε λωρίδες
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας χωριάτικη σάλτσα ντομάτας
2 πιπεριές κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε 2 μικρά)
1 κουνουπίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι + αρκετό
Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αρκετός ψιλοκομμένος μαϊντανός
Πάπρικα
Αρκετό πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πρώτα το κουνουπίδι σωστά, προσέχοντας να βγάλουμε τα πιο σκληρά μέρη, μετά κόβουμε τις τούφες και τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, προσθέτουμε το αλάτι και τις βράζουμε για 15 λεπτά .
Τώρα ρίχνουμε λίγο λάδι στον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά .
Μόλις γίνει αυτό, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα (1 κουταλάκι του γλυκού), ανακατέψτε και αφήστε το για άλλα 5 λεπτά .
Τώρα πρώτα στραγγίζουμε το κουνουπίδι και μετά το ξαναβάζουμε στο νερό του, προσθέτουμε λίγο λάδι, το κάνουμε πολτό με κάθετο πουρέ πατάτας, και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε αυτό το σημείο λαδώνουμε τον πάτο ενός γυάλινου ταψιού, ρίχνουμε το κουνουπίδι θρυμματισμένο, το ισοπεδώνουμε, γαρνίρουμε με τις πιπεριές που είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες στην επιφάνεια και προσθέτουμε το καπνιστό τυρί.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 250° C.
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
