Συνταγή για Κρέπες

    0
    396
    Συνταγή για Κρέπες. Η απόλυτη συνταγή για κρέπες ,όλα τα μυστικά για τέλειες γλυκές και αλμυρές κρέπες
    Συνταγή για Κρέπες. Η απόλυτη συνταγή για κρέπες ,όλα τα μυστικά για τέλειες γλυκές και αλμυρές κρέπες

    Συνταγή για Κρέπες. Η απόλυτη συνταγή για κρέπες ,όλα τα μυστικά για τέλειες γλυκές και αλμυρές κρέπες

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κρέπες με μήλα και sauce πορτοκάλι

    Συστατικά

    • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
    • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • 1/4 κ.γ. αλάτι
    • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
    • 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
    • λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)
    • Για το σερβίρισμα
    • φρέσκα φρούτα εποχής μέλι ή λιωμένη σοκολάτα ζαμπόν και τυρί ή ότι άλλο σας αρέσει

     

    Εκτέλεση

    Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.

    Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.

    Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε όταν ξεκολλάει η κρέπα. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.

    Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και φτιάχνουμε αλμυρές κρέπες (γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί κτλ) ή γλυκές κρέπες με σοκολάτα, ή με μέλι και φρούτα.

    Μυστικά επιτυχίας για τις καλύτερες κρέπες

    -Λιώνετε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει.

    -Όταν φτιάχνουµε μείγματα για χυλούς (π.χ. κρέπες, pancakes) φροντίζουµε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσουµε να είναι κρύο, όταν το προσθέτουµε στο αλεύρι. Με αυτό το μυστικό, που μπορεί να φαίνεται μικρό, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.

    -Για πιο βελούδινο και λείο χυλό για κρέπες µπορούµε, αφού ετοιµάσουµε το αραιό µείγµα, να το σουρώσουµε σε σήτα. Μπορούμε όμως, και να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.

    -Χτυπάτε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί εάν το χτυπήσετε πολύ γρήγορα οι κρέπες θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.

    -Αν θέλετε αρωματικές γλυκές κρέπες μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε λίγη βανίλια.

    Πώς διατηρούμε τις κρέπες στο ψυγείο

    Μπορείτε να ετοιμάσετε τις κρέπες και να τις φυλάξετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Πρώτα τις αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα. Τις βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων και τις τοποθετείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κρέπες με μήλα και sauce πορτοκάλι

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    Συνταγή για Κρέπες. Η απόλυτη συνταγή για κρέπες ,όλα τα μυστικά για τέλειες γλυκές και αλμυρές κρέπες
    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !

    Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. 
    Δείτε το με ενα κλικ ΕΔΩΡολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι. με € 33,25 - VendoraHOT Προσφορά My Vendora Ρολόι Ανδρικό QUARTZ με καφέ ανοιχτό λουράκι