Ατομικά Κεκάκια Πορτοκαλιού. Αφράτα κέικ με βανίλια και πορτοκάλι. Μια απλή και επιτυχημένη συνταγή για αφράτα γευστικά κέικ!!
Συστατικά
Δόση για 17 ατομικά κεκάκια
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
1/2 φλυτζανιού γάλα
1 βανίλια 180 γρμ ηλιέλαιο
1 κγ μπεικιν
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη στο ηλιέλαιο.
2. Στην συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
3. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
4. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και την βανίλια το χυμό και ανακατεύουμε.
5. Βάζουμε το μείγμα του κέικ σε ατομικά φορμακια και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς C, στις αντιστάσεις για 55-65 λεπτά περίπου.
TIP: Αν θέλετε να ψήσετε σε αέρα, τότε ο φούρνος σας πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 180 βαθμούς C, το κέικ πρέπει να μπει στην μεσαία σχάρα και χρειάζεται λιγότερο χρόνο ψησίματος από 1 ώρα, εκτός αν περιλαμβάνει στη ζύμη του μήλα, μπανάνες, καρότα και γενικά υλικά που αφήνουν υγρασία.
ΚΑΙ !!!! δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου, αν δεν περάσει το πρώτο μισάωρο γιατί θα «καθίσουν» και δεν θα φουσκώσουν.
Για πιο αφράτα κέικ
Για πιο αφράτο κέικ, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο τέλος στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Matoula ♨️ Matina’s recipes ♨️
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΕΙΚ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δες εδώ όλες τις συνταγές για κέικ
