Χοιρινό ψαρονέφρι με ελιές και λευκά φασόλια!!!

    0
    337

    Χοιρινό ψαρονέφρι με ελιές και λευκά φασόλια!!!. Το πιο  άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού είναι το ψαρονέφρι που μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο, το τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Δεν το παρακάνουμε με το μαγείρεμα όμως για να αποφύγουμε να στεγνώσει και σκληρύνει.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Λαζάνια με φυστικοβούτυρο και μανιτάρια

     

    • Παρασκευή 20 λεπτά
    • Μαγείρεμα 25 λεπτά
    • Μερίδες 4

    Συστατικά

    • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 3 κουταλιές της σούπας (45 ml) ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
    • 1 κουτί (398 ml) ντομάτες σε κύβους
    • 1 κουτί (398 ml) λευκά φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
    • 1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
    • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) ξύδι βαλσάμικο
    • 1 λεμόνι, το ξύσμα ψιλοτριμμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας πλατύφυλλα φύλλα μαϊντανού, σχισμένα, και άλλα για το σερβίρισμα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) χαρίσα
    • 1 χοιρινό φιλέτο, περίπου (450 g), κομμένο
    • 225 γρ. μίνι πιπεριές, διάφορα χρώματα (ή 2 μεγάλες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες στα τέσσερα)

     

    Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το γκριλ, ρυθμίζοντας τους καυστήρες στο υψηλό. Λαδώνουμε τη σχάρα.

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαλακώστε το σκόρδο σε 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) λάδι για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασόλια και τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

    Αφήστε να πάρει μια βράση. Σιγοβράζουμε μέχρι να σπάσουν οι ντομάτες, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ξύδι, το ξύσμα λεμονιού και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά. Προσαρμόστε το καρύκευμα. Διατηρήστε το ζεστό.

    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με τη χαρίσα. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Τοποθετούμε το χοιρινό φιλέτο σε ένα πιάτο και αλείφουμε με τη μαρινάδα χαρίσα. Το αφήνω στην άκρη.

    Σε ένα δεύτερο πιάτο λαδώνουμε ελαφρά τις μίνι πιπεριές.

    Ψήστε το χοιρινό στη σχάρα για 15 λεπτά ή έως ότου ένα θερμόμετρο που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του κρέατος δείχνει  (57°C), αναποδογυρίζοντάς το τακτικά. Ψήστε τις μίνι πιπεριές για 8 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

    Σε μια επιφάνεια εργασίας, κόψτε σε φέτες το χοιρινό φιλέτο. Μοιράζουμε το μείγμα των λευκών φασολιών, το χοιρινό κρέας σε φέτες και τις μίνι πιπεριές σε τέσσερα πιάτα.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Μπράουνις με σοκολάτα ελαιόλαδο και καρύδια

    Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Σερβίρετε με ψητό ψωμί, αν θέλετε.

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !