Μπισκότα Petit Fours .Τι είναι τα Petit Four; Βασικό σε κάθε λιβανέζικο αρτοποιείο, αυτά τα μπισκότα πτι φουρ (ή πτι μπερ) είναι βουτυρώδη, εύθρυπτα και τόσο ιδιαίτερα νόστιμα.
Είναι τέλεια μαζί με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι. Μοιάζουν με τα σκληρά μπισκότα ζάχαρης που φτιάχνονται τις γιορτές και διακοσμούνται με γλάσο, αλλά, πιο γευστικά, ειδικά αυτά που είναι γεμιστά ή βουτηγμένα.
Το Petit four είναι ένα γαλλικό όνομα, γνωστό στη Γαλλία ως επιδόρπιο ή ορεκτικό. Μπορεί να είναι μίνι κέικ, μπισκότα ή ακόμα και μίνι αλμυροί μεζέδες. Η γαλλική επιρροή στον Λίβανο είναι βαθιά, ήδη πριν από τον αποικισμό της Γαλλίας. Η γαλλική γλώσσα εξακολουθεί να διδάσκεται στον Λίβανο και η επιρροή στα τρόφιμα είναι ακόμη ευρέως εμφανής. Πέρυσι, μοιράστηκα ένα άλλο επιδόρπιο γαλλικής έμπνευσης που απολαμβάνουν συνήθως στον Λίβανο κατά τη διάρκεια των διακοπών, το Yule log σοκολάτας γνωστό ως Buche De Noel .
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Θερμίδες: 103 kcal | Υδατάνθρακες: 13g | Πρωτεΐνη: 2g | Λίπος: 6g | Κορεσμένα λιπαρά: 3g | Πολυακόρεστα λιπαρά: 1g | Μονοακόρεστα λιπαρά: 1g | Trans Fat: 1g | Χοληστερόλη: 13 mg | Νάτριο: 45 mg | Κάλιο: 53 mg | Φυτικές ίνες: 1g | Ζάχαρη: 3g | Βιταμίνη Α: 157 IU | Ασβέστιο: 14 mg | Σίδηρος: 1 mg
Συστατικά
1 ξυλάκι ανάλατο βούτυρο (½ φλιτζάνι)
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
1 κουτ. Εκχύλισμα βανίλιας 1½ φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. Μπέικιν πάουντερ ¼ κουτ. Αλας
3 κ.σ. Σκόνη κακάο (μόνο για μπισκότα σοκολάτας, αφαιρέστε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και αντικαταστήστε με σκόνη κακάο)
Μαρμελάδα βερίκοκο ή οποιαδήποτε μαρμελάδα μούρων (βατόμουρο, φράουλα κ.λπ..) Nutella (ή οποιοδήποτε άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού)
Σοκολάτα (για βούτηγμα)
Λευκή σοκολάτα (για βούτηγμα )
Ξηροί θρυμματισμένοι για τη διακόσμηση (φιστίκια, καρύδια, αμύγδαλα) πασπαλίζουμε (οποιαδήποτε ποικιλία)
Εκτέλεση
Τα πτι φουρ μπορούν να γεμιστούν και να γίνουν σάντουιτς ή μπορούν να μείνουν μεμονωμένα απλά μπισκότα. Μου αρέσει να κάνω ποικιλία. Τα παιδιά μου φυσικά λατρεύουν αυτά που είναι βουτηγμένα σε σοκολάτα και διακοσμημένα .
Μου αρέσει να διακοσμώ με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα αν προτιμάτε. Τα διακοσμημένα με φιστίκια είναι αρκετά δημοφιλή στα λιβανέζικα αρτοποιεία, καθώς και αυτά με μαρμελάδα. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μαρμελάδα φρούτων. Λατρεύω τη μαρμελάδα βερίκοκο και βατόμουρο με αυτά τα μπισκότα. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι να τα κάνετε σάντουιτς με Nutella (ή οποιοδήποτε άλειμμα φουντουκιού και σοκολάτας).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 β.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή ένα σύρμα, χτυπήστε μαζί το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το ασπράδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μπάλα ζύμης.
**Για τα μπισκότα σοκολάτας, αφαιρέστε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και προσθέστε τη σκόνη κακάο. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ζύμη για μπισκότα και σχηματίστε μίνι μπάλες. Ρίξτε τις μπάλες ζύμης μπισκότων σε ένα μικρό μπολ με αλεύρι (σκόνη κακάο αν είναι μπισκότα σοκολάτας) για να μην κολλήσουν.
Χρησιμοποιώντας την πρέσα μπισκότων, πιέστε προς τα κάτω τη μπάλα ζύμης για να σχηματιστούν τα σχήματα μπισκότων. Τοποθετήστε απαλά τα έτοιμα μπισκότα στο ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά.(Τα μπισκότα σοκολάτας χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τη βανίλια, περίπου 12 λεπτά).
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, τα αλείφετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Βουτήξτε τα σε γκανάζ σοκολάτας και διακοσμήστε με πασπάλισμα ή θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σκληρύνει.
Μπισκότα Petit Fours Είναι τέλεια μαζί με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι. Μοιάζουν με τα σκληρά μπισκότα ζάχαρης που φτιάχνονται τις γιορτές και διακοσμούνται με γλάσο, αλλά, πιο γευστικά, ειδικά αυτά που είναι γεμιστά ή βουτηγμένα.. https://t.co/GRSLqObEF5 via @SyntagesMatinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 22, 2024
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
Ρολόι τσέπης Χρώμιο διακοσμημένο με άγκυρα σε χρυσό χρώμα.
Δείτε το με κλικ ΕΔΩHOT Προσφορά My Vendora .