Κανταΐφι με κρέμα και καρύδι.

    0
    721

    Κανταΐφι με κρεμα και καρύδι. Το κανταΐφι με την κρέμα από πάνω που θα είστε περήφανες όταν το φτιάξετε. Όταν έχετε μια γιορτή ή όταν λαχταράτε γλυκό, δείτε πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο αλλά πιο νόστιμο τραγανό κανταΐφι κρούστα με κρέμα από πάνω.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κανταΐφι με καρύδια ( Video )

    Συστατικά

    500 γραμμάρια φρέσκο κανταίφι
    150 γραμμάρια βουτύρου ή μαργαρίνης λιωμένο
    100 ml λάδι
    1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads

    Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook  γτ όχι και στο  Pinterest  για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !

    Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube

    Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram

    tinaki_1983_qr
    tinaki_1983_qr

    __________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________

    Για το σιρόπι
    2 ποτήρια ζάχαρης
    2,5 ποτήρια νερό
    1 φέτα λεμόνι

    Για την κρέμα
    3 κουταλιές αλεύρι
    3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 λίτρο γάλα
    1 συσκευασία κρέμας γάλακτος
    1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    Τριμμένα καρύδια και κανέλα για από πάνω

    Για το σιρόπι

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζαχαρη, νερό και μια φέτα λεμονιού και βραζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη
    Μέσα στο λιωμένο βούτυρο προσθέτω το λάδι.
    Σε μία μπασίνα ρίχνω το κανταΐφι και το ανοίγω με τα χερια πολυ καλά και απο πάνω ρίχνω μια κουταλιά αλεύρι.
    Μετα περιχύνω το κανταΐφι με το βούτυρο και το λάδι και ανακατεύω πάλι με τα χερια να παει παντου το βούτυρο και υγρανθεί το κανταΐφι.

     

    Εκτέλεση

    Τώρα το ρίχνουμε το κανταΐφι στο πυρεξ και το απλώνουμε ομοιόμορφα παντού και το πατάω ελαφρά για να πάρει το σχήμα απο το πυρ εξ και να σφιξει
    Ναι, τώρα το κανταιφι είναι έτοιμο για ψήσιμο στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

    Τώρα θα προετοιμάσω την πουτίγκα
    Σε μία κατσαρόλα 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 λίτρο γάλα και το αναμιγνύω με ένα σύρμα του χεριού για να διαλυθεί το αλεύρι.
    Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς, περιμένω να βράσει και να πήξει
    Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να το βγάζω απο την φωτιά. Κρατώ την κρέμα στην άκρη
    Βγάζω το κανταΐφι απο τη φωτια και το περιχύνω με το σιρόπι και το αφήνω 20 λεπτά να το πιει το σιρόπι.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
    Ανακατεύω την κρέμα λίγο να αφρατέψει προσθέτω μέσα την σαντιγί και ανακατευω καλα.
    Αδειάζω την κρέμα πάνω απο το σιροπιασμενο κανταιφι και την απλώνω και την ισιωνω.
    Πασπαλίζω με κανέλα και τριμμένο καρυδι και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗΙ:
    Κανταΐφι με καρύδια ( Video )
    syntages-matinas.gr -Κανταιφι-με-κρεμα-και-καρύδι
    syntages-matinas.gr -Κανταιφι-με-κρεμα-και-καρύδι

    🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

     

    Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://xrysoskoufaki.gr

    * Για οποιαδήποτε ερώτηση, γράψτε μου μήνυμα με κλικ εδώ και θα σας απαντήσω !
    Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμένο
    Επόμενο άρθροΜπισκότα Petit Fours
    Tina
    Η μαγειρική είναι το πάθος μου με ξεκουράζει !!! Καθημερινές Συνταγές μου που φτιάχνω, ψάχνω , ή βρίσκω & μεταφράζω για να σας τις δίνω με ένα τρόπο εύκολο έτσι ώστε να με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας και των Γεύσεων. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς. Σας ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξή σας !!! ΣΗΜ: Μερικές φωτο είναι από το Internet !!!