Κανταΐφι με κρεμα και καρύδι. Το κανταΐφι με την κρέμα από πάνω που θα είστε περήφανες όταν το φτιάξετε. Όταν έχετε μια γιορτή ή όταν λαχταράτε γλυκό, δείτε πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο αλλά πιο νόστιμο τραγανό κανταΐφι κρούστα με κρέμα από πάνω.
Συστατικά
500 γραμμάρια φρέσκο κανταίφι
150 γραμμάρια βουτύρου ή μαργαρίνης λιωμένο
100 ml λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Δες το λογαριασμό μου στο Twitter ή και στο Threads
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook γτ όχι και στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες έμπνευση και αν θέλεις & συνταγές !
Θα χαρώ να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μου στο Youtube
Σαρώστε τον κωδικό QR για να με βρείτε στο instagram
__________ ♨️♨️ ♨️♨️ _________
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρης
2,5 ποτήρια νερό
1 φέτα λεμόνι
Για την κρέμα
3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
1 συσκευασία κρέμας γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Τριμμένα καρύδια και κανέλα για από πάνω
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζαχαρη, νερό και μια φέτα λεμονιού και βραζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη
Μέσα στο λιωμένο βούτυρο προσθέτω το λάδι.
Σε μία μπασίνα ρίχνω το κανταΐφι και το ανοίγω με τα χερια πολυ καλά και απο πάνω ρίχνω μια κουταλιά αλεύρι.
Μετα περιχύνω το κανταΐφι με το βούτυρο και το λάδι και ανακατεύω πάλι με τα χερια να παει παντου το βούτυρο και υγρανθεί το κανταΐφι.
Εκτέλεση
Τώρα το ρίχνουμε το κανταΐφι στο πυρεξ και το απλώνουμε ομοιόμορφα παντού και το πατάω ελαφρά για να πάρει το σχήμα απο το πυρ εξ και να σφιξει
Ναι, τώρα το κανταιφι είναι έτοιμο για ψήσιμο στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Τώρα θα προετοιμάσω την πουτίγκα
Σε μία κατσαρόλα 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 λίτρο γάλα και το αναμιγνύω με ένα σύρμα του χεριού για να διαλυθεί το αλεύρι.
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς, περιμένω να βράσει και να πήξει
Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να το βγάζω απο την φωτιά. Κρατώ την κρέμα στην άκρη
Βγάζω το κανταΐφι απο τη φωτια και το περιχύνω με το σιρόπι και το αφήνω 20 λεπτά να το πιει το σιρόπι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Ανακατεύω την κρέμα λίγο να αφρατέψει προσθέτω μέσα την σαντιγί και ανακατευω καλα.
Αδειάζω την κρέμα πάνω απο το σιροπιασμενο κανταιφι και την απλώνω και την ισιωνω.
Πασπαλίζω με κανέλα και τριμμένο καρυδι και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα
Κανταΐφι με κρέμα και καρύδι.
https://t.co/S9NNBX43B5 via @SyntagesTinas
— Matoula ♨️Tina’s recipes ♨️ (@SyntagesTinas) January 21, 2024
🐦 🐦 Matoula – Matina’s recipes ♨️
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από : https://xrysoskoufaki.gr